ΑΘΗΝΑ
08:32
|
02.07.2024
Για δημιουργία κλίματος ρωσοφοβίας και πιθανές προβοκάτσιες κάνει λόγο ο επικεφαλής του ρωσικού προξενικού τμήματος στην πόλη του φωτός.
Απαγόρευση ρωσικών συμβόλων στους αγώνες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για πιθανές προκλήσεις εις βάρος Ρώσων που θα επισκεφθούν το Παρίσι για να παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες που ξεκινούν στα τέλη Ιουλίου, κάνει λόγο ο επικεφαλής του ρωσικού προξενικού τμήματος στην πόλη του φωτός, Αλεξέι Κλίμοφ.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων TASS, οι Ρώσοι πολίτες θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους ένα τέτοιο ενδεχόμενο πριν αποφασίσουν να ταξιδέψουν στη Γαλλία καθώς οι γαλλικές αρχές έχουν «εχθρική στάση» έναντι της Ρωσίας.

«Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης επηρεάζονται βαθιά από την επιθετική ρωσοφοβία, η οποία δεν μπορεί παρά να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη γενική ατμόσφαιρα στη Γαλλία έναντι της Ρωσίας και των πολιτών της», τόνισε, προσθέτοντας ότι η απαγόρευση της επίδειξης ρωσικών συμβόλων στους Αγώνες, δεν είναι απίθανο να επεκταθεί -ανεπίσημα- και στους δρόμους της πόλης.

Σύμφωνα με τον Ρώσο διπλωμάτη, «οι δηλώσεις της δημάρχου του Παρισιού Αν Ινταλγκό ότι οι Ρώσοι αθλητές δεν είναι ευπρόσδεκτοι είναι ενδεικτικές των συναισθημάτων που διαδίδονται από επίσημα χείλη».

«Ένα τέτοιο περιβάλλον αποτελεί, φυσικά, πρόσφορο έδαφος για την εμφάνιση και την ενεργοποίηση κάθε είδους προβοκάτορα», καταλήγει ο διπλωμάτης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πράσινο φως από τον Μαδούρο για επανέναρξη διαλόγου με τις ΗΠΑ

Η απάτη της Μαρίν Λεπέν

Κρεμλίνο: Το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών επιβεβαιώνει την τάση στις ευρωπαϊκές χώρες

Σε επίπεδο συναγερμού αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην Ευρώπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα