ΑΘΗΝΑ
02:29
|
27.07.2024
Τα τροχαία δυστυχήματα είναι κοινά στο Πακιστάν, κυρίως στις ορεινές περιοχές του Μπαλουχιστάν.
Το λεωφορείο από την πόλη Τουρμπάτ στο νότιο Μπαλουχιστάν κατευθυνόταν προς την πρωτεύουσα της επαρχίας Κουέτα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη νοτιοδυτική επαρχία Μπαλουχιστάν του Πακιστάν, όταν λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε από γέφυρα και συνετρίβη σε βραχώδη χαράδρα, ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι.

Το λεωφορείο, με 54 συνολικά επιβάτες, ταξίδευε από την πόλη Τουρμπάτ στο νότιο Μπαλουχιστάν προς την πρωτεύουσα της επαρχίας Κουέτα, περίπου 750 χιλιόμετρα βόρεια, όταν συνετρίβη στην ορεινή περιοχή νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Μερικοί από τους επιζώντες έχουν τραυματιστεί σοβαρά και οκτώ έως δέκα γίνονται προσπάθειες να μεταφερθούν στην Κουέτα με ελικόπτερο καθώς η κατάσταση τους θεωρείται κρίσιμη.

Σε δήλωσή του, ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το περιστατικό και κάλεσε τις αρχές να βοηθήσουν τους τραυματίες.

«Στεκόμαστε δίπλα στις οικογένειες των πενθούντων σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού.

Τα τροχαία ατυχήματα είναι συνηθισμένα στο Πακιστάν, κυρίως στις ορεινές περιοχές του στο Μπαλουχιστάν και στη βορειοδυτική επαρχία Κιμπέρ Πανκτούνκβα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν όταν επιβατικό λεωφορείο έπεσε από χαράδρα στη βόρεια περιοχή της χώρας, Γκιλγκίτ-Μπαλτιστάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις φλόγες πάλι η Καλιφόρνια…

Τέσσερις νεκροί και 5 τραυματίες σε καραμπόλα νταλίκας με Ι.Χ. στη Μεσσηνία

Φυτεία 839 δενδρυλλίων κάνναβης εκρίζωσαν στα Χανιά

Γιάννης Αγγελάκας: Ακυρώνει τις καλοκαιρινές συναυλίες για λόγους υγείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα