ΑΘΗΝΑ
13:19
|
26.06.2024
Τα σχόλια πραγματοποιήθηκαν την τελευταία ημέρα της επίσημης επίσκεψης του Μακρόν στη Γερμανία.
«Πρέπει να τους επιτρέψουμε να εξουδετερώσουν στρατιωτικές τοποθεσίες από όπου εκτοξεύονται πύραυλοι»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπέρ του να επιτεθεί η Ουκρανία σε εχθρικές θέσεις εντός της Ρωσίας με δυτικά όπλα, τάχθηκαν ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, την Τρίτη.

«Πιστεύουμε ότι πρέπει να τους επιτρέψουμε να εξουδετερώσουν στρατιωτικές τοποθεσίες από όπου εκτοξεύονται πύραυλοι, [δηλαδή] από όπου δέχεται επίθεση η Ουκρανία», είπε ο Μακρόν σε κοινή συνέντευξη Τύπου, με τον Γερμανό καγκελάριο, μετά τις συνομιλίες στην επίσημη εξοχική κατοικία του, το Μέζεμπεργκ κοντά στο Βερολίνο.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι «δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να αγγίξουν άλλους στόχους στη Ρωσία και προφανώς μη στρατιωτικές θέσεις». Τα σχόλια του Μακρόν πραγματοποιήθηκαν την τελευταία ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στη Γερμανία.

Από μεριάς του, ο Σολτς ανέφερε απλώς ότι δεν είχε «νομικές αντιρρήσεις» για την προσέγγιση του Μακρόν. Τόνισε ότι, εφόσον η Ουκρανία σέβεται το διεθνές δίκαιο και τους όρους των χωρών που προμηθεύουν τα όπλα, «της επιτρέπεται να αμυνθεί».

«Η Ουκρανία έχει κάθε δυνατότητα, βάσει του διεθνούς δικαίου, για αυτό που κάνει. Αυτό πρέπει να ειπωθεί ρητά», τόνισε ο Σόλτς. «Μου φαίνεται περίεργο όταν κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να του επιτραπεί να αμυνθεί και να λάβει μέτρα που είναι κατάλληλα για αυτό».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Το πενθήμερο, πέθανε! Ζήτω η ανάπτυξη!

Συγκέντρωση σωματείων για τη Fieratex στη Θεσσαλονίκη: Μιλάμε για την επιβίωσή μας

Ζυμώσεις… στο ΠΑΣΟΚ: «Χάρη, πάμε;»-Ο Χριστοδουλάκης στηρίζει την υποψηφιότητα Δούκα

Κασσελάκης: «Κύριε, Μητσοτάκη πάμε» για έλεγχο των οικονομικών ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα