ΑΘΗΝΑ
04:14
|
23.06.2024
Η αντίπαλος του Τραμπ για το χρίσμα επισκέφθηκε το Ισραήλ, μια μέρα μετά την σφαγή Παλαιστινίων στον προσφυγικό καταυλισμό Ταλ ασ Σουλτάν, στη Ράφα.
«Αυτό που πρέπει να καταλάβει η Αμερική είναι, εάν το Ισραήλ πολεμά τους εχθρούς μας, πώς μπορούμε να μην τους βοηθήσουμε;»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οργή έχει προκαλέσει η είδηση ότι η πρώην υποψήφια για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Νίκι Χέιλι, έγραψε «Αποτελειώστε τους» πάνω σε ισραηλινή οβίδα, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη χώρα, αυτή την εβδομάδα.

Η κίνηση της Χέιλι έγινε γνωστή μιας και ο Ισραηλινός βουλευτής, Ντάνι Ντάνον, πρώην πρεσβευτής της χώρας του στον ΟΗΕ, ανάρτησε σχετικές φωτογραφίες στην πλατφόρμα Χ. Ο ίδιος ήταν αυτός που συνόδευσε τη Νίκι Χέιλι, επίσης πρώην πρεσβεύτρια στον ΟΗΕ, κατά την επίσκεψή της, κοντά στα βόρεια σύνορα.

Η Ρεπουμπλικανική πολιτικός φωτογραφήθηκε να σκύβει και να γράφει στην οβίδα με έναν μωβ μαρκαδόρο. «”Τελειώστε τους!” Αυτό έγραψε η φίλη μου, η πρέσβης Νίκι Χέιλι», δήλωσε ο Ντάνον στην ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ακριβώς από κάτω, η Χέιλι έγραψε επίσης τη φράση «η Αμερική αγαπά το Ισραήλ».

Αν και η Χέιλι δεν διευκρίνισε σε ποίους αναφέρεται με το «τους», ο ισραηλινός βουλευτής άφησε εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί πως αφορούσε τους πολίτες του Λιβάνου.

Το Ισραήλ «πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία και να αλλάξει τα δεδομένα. Οι κάτοικοι (των λιβανικών πόλεων) της Τύρου και της Σιδώνας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και οι κάτοικοι του (ισραηλινού) βορρά να επιστρέψουν στα δικά τους», σχολίασε στην ανάρτησή του ο βουλευτής του Λικούντ.

Υπογραμμίζεται ότι η Χέιλι επισκέφθηκε τα βόρεια σύνορα του Ισραήλ, μια μέρα μετά την σφαγή στον προσφυγικό καταυλισμό Ταλ ασ Σουλτάν, όπου τουλάχιστον 45 άμαχοι κάηκαν ζωντανοί στις σκηνές τους από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, κυρίως γυναικόπαιδα.

«Αυτό που πρέπει να καταλάβει η Αμερική είναι, εάν το Ισραήλ πολεμά τους εχθρούς μας, πώς μπορούμε να μην τους βοηθήσουμε;» είπε η Νίκι Χέιλι στους δημοσιογράφους αυτή την εβδομάδα. «Η Αμερική πρέπει να κάνει όσα χρειάζεται Ισραήλ και να σταματήσει να τους λέει πώς να πολεμήσουν αυτόν τον πόλεμο».

«Ο σίγουρος τρόπος για να μην βοηθήσετε το Ισραήλ είναι να παρακρατούμε τα όπλα», πρόσθεσε. «Ο σίγουρος τρόπος για να μην βοηθήσουμε το Ισραήλ είναι να επαινούμε το ΔΠΔ, το ΔΔΔ ή οποιονδήποτε από αυτούς που καταδικάζουν το Ισραήλ, αντί να καταδικάζουν αυτό που συμβαίνει».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το Ισραήλ έχει σκοτώσει περισσότερους από 35.000 Παλαιστίνιους στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 90.000.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε στρατιωτικούς στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Αμερικανικό αεροπλανοφόρο φτάνει στη Νότια Κορέα για στρατιωτικές ασκήσεις

Πρόσφυγες… άλλη μια Παγκόσμια Ημέρα πέρασε

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση έχει 2,4 δισ. ευρώ υπερπλεόνασμα, αλλά δεν μειώνει ούτε έναν φόρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα