ΑΘΗΝΑ
08:07
|
28.06.2024
Σούνακ και Στάρμερ αναμένεται να αναμετρηθούν την επόμενη εβδομάδα, στο πρώτο debate πολιτικών αρχηγών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαλύθηκε επισήμως σήμερα το βρετανικό κοινοβούλιο, ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 4 Ιουλίου, όπου για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια διακυβέρνησης των Συντηρητικών, μπορεί να λάβει την εξουσία το Εργατικό Κόμμα του Κιρ Στάρμερ.

Μετά την απρόσμενη απόφαση του πρωθυπουργού των Τόρηδων, Ρίσι Σούνακ, να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, οι 650 έδρες της Βουλής των Κοινοτήτων είναι πλέον κενές, από τη 01:01 (τοπική ώρα), μιας και ξεκινά τυπικά από σήμερα η προεκλογική εκστρατεία για να αναδειχθούν τα νέα μέλη του σώματος.

Ο Ρίσι Σούνακ και ο Κιρ Στάρμερ αναμένεται να αναμετρηθούν την επόμενη εβδομάδα, στο πρώτο debate πολιτικών αρχηγών, ενόψει των εκλογών της 4ης Ιουλίου, το οποίο θα μεταδοθεί την Τρίτη 4 Ιουνίου στις 9 το βράδυ, στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV. Το debate θα έχει διάρκεια μίας ώρας και θα διεξαχθεί σε στούντιο, παρουσία κοινού.

«Εκατομμύρια τηλεθεατές εκτιμούν τα προεκλογικά debate. Τους προσφέρουν την ευκαιρία να δουν και να ακούσουν τους αρχηγούς των κομμάτων να εκφράζουν δημοσίως τις θέσεις τους, να συζητούν ενώπιος ενωπίω και να δέχονται ερωτήσεις από ψηφοφόρους», σχολίασε ο διευθυντής ειδήσεων του ITV, Μάικλ Τζέρμι. «Το ITV βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μεταδώσει το πρώτο debate στη φετινή προεκλογική εκστρατεία», συμπλήρωσε.

Το ITV προγραμματίζει επίσης συνεντεύξεις με αρχηγούς άλλων κομμάτων, καθώς και ένα πολυκομματικό debate.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Προσβολές, χολή και… αφασία στο πρώτο ντιμπέιτ Μπάιντεν-Τραμπ (video)

Στις κάλπες σήμερα οι Ιρανοί για εκλογή Προέδρου

Είναι το ΝΑΤΟ έτοιμο για πόλεμο;

Οι απειλές της Χεζμπολάχ στα συμπεράσματα της συνόδου της Ε.Ε. για τη Μέση Ανατολή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα