ΑΘΗΝΑ
05:13
|
23.09.2024
«Όσοι θεσμικοί φορείς εργαλειοποιούν το δίκαιο, θα διωχθούν με κάθε νόμιμο τρόπο μέχρι να "πατήσουν μαύρο χιόνι"».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατηγορούμενη στην υπόθεση της σύμβασης 717 της ΕΡΓΟΣΕ, κατέθεσε μήνυση, πειθαρχική αναφορά και αγωγή κακοδικίας κατά της Ευρωπαίας ανακρίτριας και στην Ευρωπαίας εντεταλμένης εισαγγελέα, για την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της δικηγορικής εταιρίας «Θρασύβουλος Θ. Κονταξής και Συνεργάτες», που εκπροσωπεί την κατηγορουμένη: «Όσοι θεσμικοί φορείς εργαλειοποιούν, κατ’ επανάληψη, το δίκαιο, παραβιάζοντας τον νόμο, θα διωχθούν με κάθε νόμιμο τρόπο μέχρι να “πατήσουν μαύρο χιόνι”».

Στο Δελτίο τύπου αναφέρεται σχετικά: «Σήμερα, η εντολίδα μας κ. Λ.Τ. υπέβαλε σε βάρος της Ευρωπαίας Εντεταλμένης Εισαγγελέως και της Ανακρίτριας για τις εκκρεμείς Ευρωπαϊκές υποθέσεις, (οι οποίες χειρίζονται τη γνωστή Σύμβαση 717 της ΕΡΓΟΣΕ, την οποία, μόλις προχθές το Δικαστήριο του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε για πολλοστή φορά ότι ήταν απόλυτα νόμιμη), Έγκληση/Μήνυση για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας, Πειθαρχική Αναφορά, Αίτηση Εξαίρεσης και Αγωγή Κακοδικίας.  

Δικαστική ανεξαρτησία δεν σημαίνει δικαστική αυθαιρεσία. Οι αθώοι νεκροί των Τεμπών δεν θα αποτελέσουν άλλοθι και εφαλτήριο για τη σκοπιμότητα κανενός», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μιλώντας τον Μάρτιο στον τηλεοπτικό σταθμό Star, η Ευρωπαία εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι, ήταν καταπέλτης κατά της κυβέρνησης τονίζοντας «Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε δικαιοσύνη. Γιατί αν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα, δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια. Δυστυχώς, η συνταγματική πρόβλεψη πρέπει να αλλάξει. Γι’ αυτό το έχουμε ζητήσει και έχουμε στείλει επιστολή στην Κομισιόν».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: Σύλληψη 10χρονου αγοριού κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υπέρ της Παλαιστίνης

«Λυδία Λίθος» στην ενότητα της Αριστεράς η πρόταση καθαίρεσης του Μακρόν

Κικίλιας: 14.300 στρέμματα δάσους κάηκαν φέτος

Μεξικό: Δεκάδες νεκροί καθώς φατρίες μάχονται για τον έλεγχο του καρτέλ της Σιναλόα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα