ΑΘΗΝΑ
13:13
|
27.04.2024
Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, Λάουρα Κοβέσι ήταν καταπέλτης κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, Λάουρα Κοβέσι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνέντευξη στην «Εφ.Συν.» παραχώρησε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO), Λάουρα Κοβέσι για την έρευνα σχετικά με το έγκλημα των Τεμπών.

Η Λάουρα Κοβέσι μιλάει για τα εμπόδια που συνάντησε η έρευνα και το αίτημα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για την παραπομπή των πρώην υπουργών, Χρήστου Σπίρτζη και Κώστα Καραμανλή. Το μήνυμα συμπαράστασης που στέλνει στους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας και το πώς η διαφθορά προκαλεί θανάτους και συλλογικά τραύματα.

Επιπλέον, απαντά για τις αιχμές που ακούστηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής σχετικά με σκοπιμότητες και συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την έρευνα του EPPO. Για τα επόμενα βήματα στην εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας και τις συναντήσεις που είχε στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής της με τους επικεφαλής της ελληνικής Δικαιοσύνης και υπουργούς.

Η Ευρωπαία εισαγγελέας μίλησε και στον τηλεοπτικό σταθμό Star και ήταν καταπέλτης κατά της κυβέρνησης τονίζοντας «Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε δικαιοσύνη. Γιατί αν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα, δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια. Δυστυχώς, η συνταγματική πρόβλεψη πρέπει να αλλάξει. Γι’ αυτό το έχουμε ζητήσει και έχουμε στείλει επιστολή στην Κομισιόν».

Επανέλαβε, πως εάν η σύμβαση 717 είχε ολοκληρωθεί τότε το δυστύχημα δεν θα συνέβαινε, ενώ πρόσθεσε πως «αυτό το τραύμα δεν μπορεί να επουλωθεί χωρίς δικαιοσύνη. Τον Δεκέμβριο καλέσαμε 23 δημόσιους λειτουργούς σχετικά με αυτή την υπόθεση. Ερευνούμε μόνο τα κομμάτια που συνδέονται με το πώς αξιοποιήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρήματα σ’ αυτά τα πρότζεκτ».

Ερωτηθείσα για το ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού που έχει φτάσει τις 1.300.000 υπογραφές η Λάουρα Κοβέσι επισήμανε «δεν έχω λόγια για να τους πω γιατί δεν βρέθηκα στη θέση τους. Αλλά ως εισαγγελέας, τους υπόσχομαι ότι θα κάνουμε τη δουλειά μας. Η συνταγματική πρόβλεψη πρέπει να αλλάξει».

Η συνέντευξη της κ. Κοβέσι έχει μαγνητοσκοπηθεί και τα κυριότερα σημεία της θα προβληθούν και στο efsyn.gr.

Πηγή: Εφ.Συν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Πυρά της αντιπολίτευσης για περίεργη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Πυρά κατά της πρύτανη του Κολούμπια για την καταστολή φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα