ΑΘΗΝΑ
03:02
|
04.07.2024
Πολλές περιοχές αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις νερού και ηλεκτρισμού, λόγω της αύξησης της κατανάλωσης.
Οι μέγιστες θερμοκρασίες κυμαίνονται γύρω στους 46 βαθμούς Κελσίου για μέρες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αρκετοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της ακραίας ζέστης τις τελευταίες 24 ώρες, καθώς οι θερμοκρασίες συνεχίζουν να ανεβαίνουν στα ύψη στη βόρεια και κεντρική Ινδία.

Δέκα θάνατοι καταγράφηκαν μόνο στο κυβερνητικό νοσοκομείο στην περιοχή Ρουρκέλα της πολιτείας Οντίσα την Πέμπτη, δήλωσαν οι αρχές στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ενώ θάνατοι από θερμοπληξία έχουν επίσης αναφερθεί στις πολιτείες Μπιχάρ, Ρατζαστάν και Τζαρκάντ και στην πρωτεύουσα της χώρας, στο Νέο Δελχί.

Το κύμα ακραίου καύσωνα έρχεται καθώς η Ινδία διεξάγει τις γενικές εκλογές, τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν στις 4 Ιουνίου. Σύμφωνα με την εφημερίδα Times of India, τρεις εκλογικοί υπάλληλοι και ένας αστυνομικός πέθαναν στην πόλη Μπιχάρ την Πέμπτη, λόγω θερμοπληξίας. Ανέφερε, επίσης, ότι περίπου 30-40 άτομα είχαν εισαχθεί στο ίδιο νοσοκομείο από την Πέμπτη, λόγω παθήσεων που σχετίζονται με τη ζέστη.

Το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων της Ινδίας χαρακτήρισε τις θερμοπληξίες «απειλητικές για τη ζωή», με ποσοστό θνησιμότητας όσων υποφέρουν, από 40 έως 64%.

Η ζέστη στη βόρεια, στο κέντρο και σε περιοχές της δυτικής Ινδίας είναι ανελέητη τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να κυμαίνονται γύρω στους 45-46 βαθμούς Κελσίου για μέρες, ενώ σε ορισμένες περιοχές φτάνουν ακόμη και τους 50 βαθμούς.

Πολλές περιοχές αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις νερού και ηλεκτρισμού, λόγω της αύξησης της κατανάλωσης. Η άνοδος της θερμοκρασίας έχει οδηγήσει σε έξαρση των πυρκαγιών σε ολόκληρη την Ινδία και οι αρχές χρησιμοποιούν drones για να παρακολουθούν τις δασικές πυρκαγιές σε Τζαμού και Κασμίρ.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η πρωτεύουσα και οι γύρω περιοχές παρουσίασαν θερμοκρασίες ρεκόρ, που έφτασαν τους 50 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εύβοια: Ξυλοκόπησε άγρια τη γυναίκα του και αφέθηκε ελεύθερος

Λασίθι: Νεκρός 32χρονος από πυροβολισμούς

Φωτιές σε Εύβοια και Λάρισα: Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Φωτιά Γλυκά Νερά: Σύλληψη χειριστή του drone

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα