ΑΘΗΝΑ
22:12
|
23.06.2024
ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα προχώρησαν σε συνεργασία για την ενίσχυση της κοινής δράσης για το κλίμα.
Συντήρηση ανεμογεννήτριας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και ο Όμιλος της Παγκόσμιας Τράπεζας δήλωσαν την Παρασκευή ότι εμβαθύνουν τις κοινές προσπάθειες για την ενίσχυση της δράσης για το κλίμα.

Τα θεσμικά όργανα δήλωσαν ότι αυτό συμβαίνει μέσω ενός ενισχυμένου πλαισίου που θα βοηθήσει τις χώρες να αναβαθμίσουν τη δράση τους για την αντιμετώπιση της απειλής της κλιματικής αλλαγής.

Η συνεργασία θα παράσχει κρίσιμη υποστήριξη για τις στρατηγικές των χωρών για το κλίμα -μέσω μιας ολοκληρωμένης, καθοδηγούμενης από τη χώρα προσέγγισης για τις μεταρρυθμίσεις πολιτικής και τις επενδύσεις για το κλίμα, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

Στο πλαίσιο των αντίστοιχων εντολών τους, ο Όμιλος της Παγκόσμιας Τράπεζας και το ΔΝΤ θα αξιοποιήσουν τις αναλύσεις τους, την τεχνική βοήθεια, τη χρηματοδότηση και την εμπειρογνωμοσύνη τους σε θέματα πολιτικής για να ενισχύσουν τα προγράμματα μεταρρυθμίσεων που καθοδηγούνται από τις χώρες. Το πλαίσιο περιλαμβάνει τρεις αρχές — τον προσδιορισμό των κλιματικών προκλήσεων κάθε χώρας και των μεταρρυθμίσεων πολιτικής προτεραιότητας που απαιτούνται για την αντιμετώπισή τους, τη συνεργασία με άλλες πολυμερείς αναπτυξιακές τράπεζες και αναπτυξιακούς εταίρους για να βοηθήσουν τις χώρες να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις μέσω τεχνικής βοήθειας και χρηματοδότησης, και τη συμβολή στη δημιουργία πλατφορμών υπό την ηγεσία της χώρας, σχεδιασμένων για την κινητοποίηση πρόσθετης χρηματοδότησης για το κλίμα, μεταξύ άλλων από τον ιδιωτικό τομέα.

Ο Όμιλος της Παγκόσμιας Τράπεζας θα διαθέσει το 45% της ετήσιας χρηματοδότησης για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και τον μετριασμό της μέχρι το 2025, θα εργαστεί για την παροχή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε 250 εκατομμύρια ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2030 και θα επεκτείνει την εργαλειοθήκη του για την αντιμετώπιση κρίσεων για να υποστηρίξει τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κλιματικής κρίσης.

Το ΔΝΤ, εν τω μεταξύ, θα βοηθήσει τις χώρες να οικοδομήσουν ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή με τη στήριξη του καταπιστεύματος ανθεκτικότητας και βιωσιμότητας, το οποίο χρηματοδοτείται από συνεισφορές 23 χωρών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

41 πυρκαγιές σε 24 ώρες

Από την «trash-tv», στην «trash-ζωή»

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προωθεί το πελατειακό μοντέλο και την κομματοκρατία στην δημόσια διοίκηση»

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διαψεύδουν δημοσιεύματα περί συνάντησης συνεργατών Κασσελάκη-Ανδρουλάκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα