ΑΘΗΝΑ
00:33
|
14.06.2024
Με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την απελευθέρωση της Ελλάδας από το ναζιστικό-φασιστικό ζυγό.
Από παλιότερη κινητοποίηση στην πρεσβεία της Γερμανίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνέδριο με θέμα «Γερμανικές οφειλές από τις ναζιστικές θηριωδίες κατά τη διάρκεια της Κατοχής», πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο, 1 Ιουνίου, στις 5 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την απελευθέρωση της Ελλάδας από το ναζιστικό-φασιστικό ζυγό.

Συνδιοργανωτές του Συνεδρίου που πραγματοποιείται μετά από πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά είναι ο Δήμος Πειραιά, το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ), οι Δήμοι Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, Καλαβρύτων και Βιάννου, οι οικείοι Δικηγορικοί Σύλλογοι Λειβαδιάς, Καλαβρύτων και Ηρακλείου, το Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών περιόδου 1940-1945 «Ελληνικά Ολοκαυτώματα» και η Πανελλήνια Ένωση Δικηγόρων για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις.

Στο Συνέδριο θα απευθύνουν χαιρετισμό ο κ. Γιάννης Μώραλης, Δήμαρχος Πειραιά, ο κ. Βασίλης Δαλαμάγκας, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Λειβαδιάς ,ο  κ. Ανδρέας Οικονόμου, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Καλαβρύτων, ο κ. Νίκος Λογοθέτης, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Στο πρώτο πάνελ με αμιγώς νομική θεματολογία, θα προεδρεύσει ο κ. Ηλίας Κλάππας, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και θα συμμετάσχουν ως εισηγητές ο κ. Προκόπιος Παυλόπουλος,  τέως Πρόεδρος  Δημοκρατίας, Ακαδημαϊκός και ομότιμος Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, ο κ. Αντώνης Μπρεδήμας, ομότιμος Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, ο κ. Θαλής Πολυχρονάκος, δικηγόρος Σπάρτης, μέλος Προεδρείου Πανελλήνιας Ένωσης  Δικηγόρων για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις, ο κ.Μιλτιάδης Σφουντούρης, δικηγόρος Αθηνών, Πρόεδρος Συλλόγου Συγγενών θυμάτων Διστόμου, η κα. Gabrielle Heinecke, δικηγόρος, Ομάδα Δράσης «ΑΚ Δίστομο-Αμβούργο».

Στο δεύτερο πάνελ με εκπροσώπους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, θα προεδρεύσει ο κ. Γιώργος Σαχίνης, δημοσιογράφος και θα συμμετάσχουν ως Eισηγητές ο κ. Γιάννης Σταθάς, Δήμαρχος Διστόμου – Αράχωβας -Αντίκυρας , ο κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Δήμαρχος Καλαβρύτων, Πρόεδρος Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών, ο κ. Παύλος  Μπαριτάκης, Δήμαρχος Βιάννου, ο κ. Αριστομένης Συγγελάκης, Συγγραμματέας ΕΣΔΟΓΕ, Δρ.ΕΚΠΑ , ο κ. Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, πρώην Πρόεδρος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών και ο κ.  Χαρίλαος Ερμείδης, Πρόεδρος  Ένωσης Θυμάτων  Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Συντονιστές του Συνεδρίου θα είναι ο κ. Δημήτρης Αλευρομάγειρος, Αντιστράτηγος ε.α., επ.Γενικός Επιθεωρητής Στρατού, Συγγραμματέας ΕΣΔΟΓΕ, ο κ. Δημήτρης Σταθακόπουλος, Δρ.Παντείου Πανεπιστημίου, δικηγόρος Πειραιά, η κα Λίλη Αποστολίδου, δικηγόρος  Πειραιά.

Τα συμπεράσματα του Συνεδρίου, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, θα προωθηθούν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τα μέλη της Κυβέρνησης, τον Πρόεδρο και τα μέλη της Βουλής των Ελλήνων και τους Πολιτικούς Αρχηγούς «με στόχο την ανάληψη των απαιτούμενων πολιτικών-διπλωματικών και νομικών-δικαστικών πρωτοβουλιών για τη δικαίωση του εθνικού – δημοκρατικού αγώνα διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξανανοίγει η πόρτα της φυλακής για τον δολοφόνο του Γρηγορόπουλου

Κακοποίηση παιδιών από εκατοντάδες αστυνομικούς στις ΗΠΑ υπό την ασπίδα δικαστών

Ασυνείδητος οδηγός σκότωσε 68χρονο στην Πέλλα

Θεσσαλονίκη: Πρώην αστυνομικός καταδικάστηκε για απάτες με αγοραπωλησίες ΙΧ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα