ΑΘΗΝΑ
13:38
|
26.06.2024
Ο Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε ότι η Ε.Ε. δεν έχει απτές αποδείξεις για τις φήμες περί εξοπλισμού της Ρωσίας από την Κίνα.
Ζοζέπ Μπορέλ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει αποδείξεις για προμήθειες κινεζικών όπλων στη Ρωσία, δήλωσε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής του μπλοκ, Ζοζέπ Μπορέλ, σε φόρουμ στη Σιγκαπούρη.

«Η Κίνα έχει δεσμευτεί να μην προμηθεύει όπλα στη Ρωσία και δεν έχουμε αποδείξεις ότι αυτό συμβαίνει», δήλωσε, απαντώντας σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων στο φόρουμ Shangri-La Dialogue. «Αλλά δεν υπάρχει σαφές όριο μεταξύ όπλων και μη όπλων, διότι υπάρχουν πράγματα που μπορεί να είναι διπλής χρήσης», πρόσθεσε.

Ωστόσο, ο Μπορέλ ισχυρίστηκε ότι εξαρτήματα που κατασκευάζονται σε δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρώπης και της Μεγάλης Βρετανίας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην παραγωγή ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού. «Αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο η Κίνα», εξήγησε.

Το Πεκίνο σημείωσε νωρίτερα ότι η μετατόπιση των ευθυνών της Ουάσινγκτον για την ανάφλεξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία δεν θα επιλύσει την τρέχουσα κρίση. Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γουάνγκ Γουενμπίν διέψευσε τις κατηγορίες ότι η Κίνα προμηθεύει όπλα στη Ρωσία. «Η Κίνα χειρίζεται πάντα την εξαγωγή στρατιωτικών προϊόντων με συνετό και υπεύθυνο τρόπο και ελέγχει αυστηρά την εξαγωγή ειδών διπλής χρήσης», τόνισε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Το πενθήμερο, πέθανε! Ζήτω η ανάπτυξη!

Νορβηγικό συνταξιοδοτικό ταμείο γυρίζει την πλάτη στην Caterpillar λόγω Γάζας

Συγκέντρωση σωματείων για τη Fieratex στη Θεσσαλονίκη: Μιλάμε για την επιβίωσή μας

Και επίσημα ο Μαρκ Ρούτε νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα