ΑΘΗΝΑ
11:46
|
18.06.2026
Ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας από τον Οκτώβριο του 2023 έχει ξεπεράσει τους 36.400.
60 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 220 τραυματίστηκαν την περασμένη ημέρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας από τον Οκτώβριο του 2023 έχει ξεπεράσει τους 36.400, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας του θύλακα, όπως μεταδίδει το TASS.

«Ο αριθμός των θυμάτων της ισραηλινής επίθεσης έχει αυξηθεί σε 36.439 από τον Οκτώβριο του 2023. Άλλοι 82.627 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το υπουργείο, 60 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 220 τραυματίστηκαν την περασμένη ημέρα.

Οι εντάσεις ξέσπασαν ξανά στη Μέση Ανατολή στις 7 Οκτωβρίου 2023, όταν μαχητές του ριζοσπαστικού παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς με έδρα τη Λωρίδα της Γάζας πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική επίθεση στο ισραηλινό έδαφος από τη Γάζα, σκοτώνοντας κατοίκους ισραηλινών συνοριακών εποικισμών και παίρνοντας 240 ομήρους. Σε απάντηση, το Ισραήλ ξεκίνησε μια στρατιωτική επιχείρηση στον παλαιστινιακό θύλακα για να καταστρέψει τις στρατιωτικές και πολιτικές πτέρυγες της Χαμάς και να απελευθερώσει όλους τους ομήρους. Στα τέλη Νοεμβρίου 2023, μια προσωρινή ανθρωπιστική εκεχειρία επιτεύχθηκε από την Αίγυπτο και το Κατάρ, η οποία διήρκεσε για μια εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, 110 όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι, σύμφωνα με το Ισραήλ. Την 1η Δεκεμβρίου, η κατάπαυση του πυρός παραβιάστηκε και οι εχθροπραξίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ελεγκτής ζητούσε 20ευρα από επιβάτες για να σβήνει πρόστιμα και αντί να τιμωρηθεί έγινε σταθμάρχης

Στάση εργασίας και διαμαρτυρία για τις απολύσεις στη Γραμμή 4 του Μετρό

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για σήμερα Πέμπτη 18 Ιουνίου

Ο καιρός σήμερα: Βοριάδες και 30άρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα