ΑΘΗΝΑ
01:21
|
08.09.2024
Την ερχόμενη Κυριακή στήνονται οι κάλπες για τις Ευρωεκλογές, οι πρώτες για τον κ. Κασσελάκη.
Ευρωεκλογές 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε έξι ημέρες από σήμερα (3/6) στήνονται πάλι κάλπες. Μεταξύ 6 με 9 Ιουνίου, περίπου 370 εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες, καλούνται να εκλέξουν τους συνολικά 720 βουλευτές του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Στην Ελλάδα η εκλογική αναμέτρηση και η προεκλογική περίοδος είχαν κυρίως χαρακτήρα εθνικών εκλογών ή απλά μιας δημοσκόπησης για το αν το κυβερνών κόμμα θα διατηρήσει τα υψηλά ποσοστά που απέσπασε στις εθνικές εκλογές του 2023 και για το αν ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης θα κάνει τη διαφορά σε σχέση με τον προκάτοχό του, Αλέξη Τσίπρα.

Αν και εκλογές σταυρού και προσώπων, οι πρόεδροι των κομμάτων το πήραν πάνω τους και βγήκαν στη γύρα. Πήγαν σε γειτονιές, ταξίδεψαν σε νησιά, σε βουνά, σε αστικά κέντρα και στην παραμεθόριο. Βγήκαν στα κανάλια και καθημερινά στα ΜΚΔ (κάποιοι για πρώτη φορά). Ειδικά το TikTok χτυπούσε όσους το ακολουθούν καθημερινά και άλλους απλά στο… κεφάλι, όπως σχολιάζει σε σκίτσο του ο Ιάκωβος Βάης (Ριζοσπάστης, 13/5).

Το βράδυ της Κυριακής 9/6 θα ξέρουμε τα αποτελέσματα των εκλογών και αν τα ποσοστά της συμμετοχής ή αποχής θα κάνουν αυτές τις εκλογές/δημοσκόπηση ενδεικτικές των συσχετισμών δυνάμεων στο πολιτικό σκηνικό εν Ελλάδι. Πανευρωπαϊκά πάλι ανησυχούν για την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων τη στιγμή που Ε.Ε. μαζί με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ ετοιμάζονται με τα όπλα τους να χτυπήσουν τη Ρωσία.

Της Piet, Γαλλία
Του Arcadio Esquivel, Κόστα Ρίκα

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γεμίζει το… καλάθι της ΔΕΘ

«Ο σεισμός στη Θουριγγία θα προκαλέσει μετασεισμό στο Βερολίνο»

Μετρό Θεσσαλονίκης: Μύθος ή… Ψίμυθος

#FreePavel

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα