ΑΘΗΝΑ
19:47
|
02.07.2024
Προηγουμένως, ο Μασκ κατηγόρησε τη χώρα για λογοκρισία, με τον Αυστραλό πρωθυπουργό να τον χαρακτηρίζει «δισεκατομμυριούχο αλαζόνα».
H απόσυρση της υπόθεσης «είναι πιθανό να επιτύχει το πιο θετικό αποτέλεσμα για την διαδικτυακή ασφάλεια»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Αυστραλία εγκατέλειψε τελικά τη νομική προσπάθεια για την αφαίρεση των βίντεο από επίθεση με μαχαίρι σε εκκλησία στο Σίδνεϊ, από την πλατφόρμα X, του δισεκατομμυριούχου Ίλον Μασκ.

Η επίθεση κατά του επισκόπου Μαρί Εμμανουήλ μεταδόθηκε ζωντανά στις 15 Απριλίου, με πολλά αποσπάσματα από το αιματηρό περιστατικό να αναρτώνται στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Η αυστραλιανή Επιτροπή Ψηφιακής Ασφάλειας μια ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή, απείλησε την X και άλλες εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης με υψηλά πρόστιμα εάν δεν αφαιρούσαν τα βίντεο του μαχαιρώματος, ανησυχώντας ότι θα μπορούσε να υποκινήσει περαιτέρω βία, ενώ το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο διέταξε προσωρινά το Χ να αποκρύψει τα βίντεο, εντολή με την οποία η εταιρία αρνήθηκε να συμμορφωθεί, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει νομική βάση.

Τελικά, η X μπλόκαρε την πρόσβαση στο βίντεο στην Αυστραλία, όμως το μέτρο δεν «έπεισε» το δικαστήριο, μιας και μπορούσε να παρακαμφθεί εύκολα με τη χρήση VPN.

Η Επίτροπος Τζούλι Ίνμαν-Γκραντ -η οποία η ίδια εργαζόταν κάποτε στο Twitter- είχε ζητήσει να αφαιρεθεί το βίντεο παγκοσμίως, με αποτέλεσμα ο Μασκ να την αποκαλέσει «επίτροπο λογοκρισίας», προκαλώντας την αντίδραση του Αυστραλού πρωθυπουργού, Άντονι Αλμπανέζ, ο οποίος χαρακτήρισε με τη σειρά του τον Μασκ «δισεκατομμυριούχο αλαζόνα».

Τελικά, σε δήλωσή της την Τετάρτη, η Ίνμαν-Γκραντ ανακοίνωσε πως ύστερα από «πολύ συλλογισμό», η απόσυρση της υπόθεσης «είναι πιθανό να επιτύχει το πιο θετικό αποτέλεσμα για την διαδικτυακή ασφάλεια όλων των Αυστραλών, ιδιαίτερα των παιδιών».

«Ο μοναδικός μας στόχος και εστίαση για την έκδοση της εντολής μας ήταν να αποτρέψουμε αυτό το εξαιρετικά βίαιο βίντεο από το να γίνει viral, υποκινώντας πιθανώς περαιτέρω βία και προκαλώντας περισσότερη ζημιά στην αυστραλιανή κοινότητα», εξήγησε η Επίτροπος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Με εμένα το ΠΑΣΟΚ πήγε σε άλλη πίστα

Φωτιές: Viral η εικόνα με τους εξαντλημένους πυροσβέστες στο χώμα (photo)

Η Μελόνι χτίζει τη μονοκρατορία της

Ουκρανικά στρατεύματα στα σύνορα με την Λευκορωσία- «Πολύ σοβαρή η κατάσταση» λέει ο Λουκασένκο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα