ΑΘΗΝΑ
15:39
|
28.09.2024
Ζητούν 12μηνη εργασία για όλους και άμεση κάλυψη των 3.630 κενών στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με την ηγεσία του υπουργείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατοντάδες πενταετείς και εποχικοί πυροσβέστες από όλη τη χώρα συγκεντρώθηκαν, σήμερα, Τετάρτη, έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Οι εποχικοί πυροσβέστες, που κάθε καλοκαίρι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και τον χειμώνα παλεύουν να ζήσουν με μόνο 3 μήνες επιδότηση από το ταμείο ανεργίας, ζητούν 12μηνη εργασία για όλους και άμεση κάλυψη των 3.630 κενών στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Τα σωματεία διεκδικούν αποδοχή και χρήση της αναθεωρημένης πρότασης νόμου 3938/11 όπου προσαρμόζεται στις ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η αποκατάστασή με δωδεκάμηνη εργασία, άμεση ανανέωση των συμβάσεων για πέντε ακόμα έτη και έως ότου γίνει χρήση του αναθεωρημένου νόμου για δωδεκάμηνη εργασία, με αναγνώριση προϋπηρεσίας και επιμήκυνση της σύμβασης των Συμβασιούχων Πυροσβεστών από 6 μήνες σε 8 μήνες, δεδομένης της κλιματικής κρίσης.

Όπως καταγγέλλουν, οι μάχιμοι πυροσβέστες κατά την αντιπυρική περίοδο φτάνουν κυριολεκτικά στα όριά τους αφού υφίστανται το «τέντωμα» του εργασιακού τους χρόνου με τις επιφυλακές, για να καλυφθεί η τεράστια έλλειψη προσωπικού (περίπου 4.000 κενές οργανικές θέσεις πυροσβεστών), με 24ωρες βάρδιες στα πύρινα μέτωπα και 32ωρες βάρδιες σε αστικές πυρκαγιές.

Η εξάντλησή τους είναι τέτοια που στην περυσινή αντιπυρική περίοδο, για παράδειγμα, μέσα σε λίγες μέρες δεκάδες πυροσβέστες τραυματίστηκαν ή παρουσίασαν σοβαρά αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα, ενώ αρκετοί νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Έκτακτο δελτίο καιρού: Επιδείνωση από βδομάδα με βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Αττική: Τροχαίο δυστύχημα στον Άγιο Δημήτριο

Μεσολόγγι: Συλλήψεις ανηλίκων για εκδικητική πορνογραφία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα