ΑΘΗΝΑ
15:05
|
28.09.2024
Εχθές, η Σλοβενία έγινε το 147ο μέλος του ΟΗΕ που αναγνωρίζει το Κράτος της Παλαιστίνης.
Έπαρση της σημαίας της Παλαιστίνης έξω από το Κοινοβούλιο στην Λιουμπιάνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους ενέκρινε κατά πλειοψηφία την Τρίτη το κοινοβούλιο της Σλοβενίας, επικυρώνοντας την σχετική απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα.

Προηγουμένως, είχε απορριφθεί το αίτημα της συντηρητικής αντιπολίτευσης για διεξαγωγή συμβουλευτικού δημοψηφίσματος, αναφορικά με το ζήτημα και, ύστερα από ψηφοφορία, το κοινοβούλιο προχώρησε στην αναγνώριση της Παλαιστίνης ως «ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος».

Στις 28 Μαΐου, η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Νορβηγία αναγνώρισαν το Παλαιστινιακό Κράτος, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Ισραήλ. Εχθές, η Σλοβενία έγινε το 147ο μέλος του ΟΗΕ που αναγνωρίζει το Κράτος της Παλαιστίνης.

Εκ των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Σουηδία, η Κύπρος, η Ουγγαρία, η Τσεχία, η Πολωνία, η Σλοβακία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία έχουν ήδη προχωρήσει στην αναγνώριση, με την Γαλλία να υποστηρίζει πως «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή» να πράξει το ίδιο.

Η Βρετανία και η Αυστραλία έχουν αναφέρει ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο αναγνώρισης του Κράτους της Παλαιστίνης, ενώ η Μάλτα έχει δηλώσει ότι θα μπορούσε να κάνει το ίδιο σύντομα. Αντιθέτως, την προηγούμενη Τρίτη, το κοινοβούλιο της Δανίας καταψήφισε νομοσχέδιο για την αναγνώριση.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

ΗΠΑ και πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα