ΑΘΗΝΑ
02:49
|
28.06.2024
Ο υπουργός Άμυνας επαίνεσε τον Μητσοτάκη για την συνεργασία του με τον Τουσκ, χαρακτηρίζοντας τους «πρωτεργάτες της προσπάθειας για αμυντική ομπρέλα πάνω από την Ευρώπη».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τους λόγους για τους οποίους «η Ευρώπη είναι απαραίτητη για την Ελλάδα» εξήγησε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την διάρκεια της προεκλογικής επίσκεψης κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός απευθύνθηκε σε πολίτες στον Εύοσμο, υποστηρίζοντας ότι πρέπει «να στείλουμε στην Ευρώπη τους κατάλληλους ανθρώπους, στις κατάλληλες θέσεις, να επηρεάσουμε τις αποφάσεις, να προστατεύσουμε τελικά αυτό που είναι δικό μας συμφέρον, το εθνικό μας συμφέρον».

Μεταξύ άλλων, ο Νίκος Δένδιας ανέφερε πως «η Ευρώπη είναι απαραίτητη για την Ελλάδα» και συνέχισε εξηγώντας: «Είναι απαραίτητη κατ’ αρχάς, για τα κονδύλια τα οποία αλλάζουν την καθημερινότητα όλων μας. Το 90% των έργων που γίνονται αυτή τη στιγμή, γίνονται με ευρωπαϊκά χρήματα. Όμως, είναι απαραίτητη και για έναν άλλο λόγο. Διότι προχωράει να αντιμετωπίσει την πιο μεγάλη πρόκληση, που είναι η Κοινή ‘Άμυνα».

«Η Ευρώπη, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, είδε καθαρά ότι αν δεν έχει αμυντικό βραχίονα, δεν πάει πουθενά. Κι αν υπάρχει μία χώρα στην Ευρώπη που έχει τεράστιο συμφέρον -για να μην πω υπαρξιακό συμφέρον– στο να δημιουργηθεί ευρωπαϊκός αμυντικός βραχίονας, αυτή είναι η Ελλάδα. Γιατί εμείς, η Ελλάδα, είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχουμε θέμα “ζωντανής” απειλής. Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που αντιμετωπίζει casus belli. Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που αντιμετωπίζει θέμα γεωγραφικής και νομικής διεκδίκησης επί των συνόρων μας! Και δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε αμυντικό βραχίονα αν δεν είμαστε εμείς πρωτεργάτες σε αυτό».

 
Στη συνέχεια, ο υπουργός Άμυνας επαίνεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την συνεργασία του με τον Πολωνό πρωθυπουργό, Ντόναλντ Τουσκ, χαρακτηρίζοντας τους «πρωτεργάτες της νέας προσπάθειας για αμυντική αντιαεροπορική ομπρέλα πάνω από όλη την Ευρώπη». «Εμείς στην Ελλάδα κάνουμε τη δουλειά μας, ετοιμάζουμε την δική μας αντιαεροπορική ομπρέλα, το δικό μας αντιαεροπορικό και αντί-drone θόλο. Αλλά μπορούμε αυτό να το δείξουμε και στους Ευρωπαίους», δήλωσε.

«Πρέπει λοιπόν όλοι να βοηθήσουμε ώστε να είναι η Νέα Δημοκρατία το πιο ισχυρό κόμμα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για να έχουμε λόγο και στις επιλογές του αύριο. Να στείλουμε στην Ευρώπη τους κατάλληλους ανθρώπους, στις κατάλληλες θέσεις, να επηρεάσουμε τις αποφάσεις, να προστατεύσουμε τελικά αυτό που είναι δικό μας συμφέρον, το εθνικό μας συμφέρον», κατέληξε ο κ. Δένδιας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι απειλές της Χεζμπολάχ στα συμπεράσματα της συνόδου της Ε.Ε. για τη Μέση Ανατολή

Προεδρικές εκλογές αύριο στο Ιράν

Στόχος μας η ένταξη στην Ε.Ε., λέει ο Ερντογάν

Τσίπρας: Πρέπει να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια για βιώσιμη λύση του Κυπριακού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα