ΑΘΗΝΑ
13:46
|
26.06.2024
Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε «λάθος της Δύσης» την εικασία ότι η Μόσχα δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ πυρηνικά όπλα.
Ο Πούτιν παρευρέθηκε στο ετήσιο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Κρεμλίνο θα μπορούσε να στείλει όπλα μεγάλου βεληνεκούς σε χώρες που έχουν σκοπό να επιτεθούν σε δυτικούς στόχους, συγκεκριμένα, στις χώρες που στέλνουν όπλα στην Ουκρανία, προειδοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο ετήσιο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, αναφορικά με την παράδοση όπλων μεγάλου βεληνεκούς από τη Δύση στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος αναρωτήθηκε: «Τι πρέπει να κάνουμε ως απάντηση [σε επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος με χρήση δυτικών όπλων]; Πρώτον, σίγουρα θα αναβαθμίσουμε την αεράμυνα μας, καθώς θα τα καταστρέψουμε [τα όπλα]», είπε ο Πούτιν.

«Δεύτερον, … Αν κάποιος πιστεύει ότι είναι δυνατόν να προμηθεύει τέτοια όπλα σε μια εμπόλεμη ζώνη για να επιτεθούν στο έδαφός μας και να μας δημιουργήσει προβλήματα, γιατί δεν έχουμε [εμείς] το δικαίωμα να προμηθεύουμε όπλα της ίδιας κατηγορίας σε περιοχές του κόσμου όπου θα προχωρήσουν σε χτυπήματα σε ευαίσθητες εγκαταστάσεις αυτών των χωρών;», δήλωσε ο Πούτιν.

«Δηλαδή, η απάντηση μπορεί να είναι ασύμμετρη. Θα το σκεφτούμε», ανέφερε, χωρίς όμως να διευκρινίσει ποιες θα μπορούσαν να είναι αυτές οι χώρες, στις οποίες η Μόσχα θα μπορούσε να στείλει όπλα.

Ο Πούτιν ξεχώρισε τη Γερμανία, η οποία πρόσφατα έδωσε το «πράσινο φως» στην Ουκρανία να χτυπήσει στόχους εντός της Ρωσίας, με γερμανικής κατασκευής όπλα μεγάλου βεληνεκούς. «Όταν λένε ότι θα υπάρξουν περισσότεροι πύραυλοι που θα πλήξουν στόχους στο ρωσικό έδαφος, αυτό καταστρέφει οριστικά τις ρωσο-γερμανικές σχέσεις», είπε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε, επίσης, τη Δύση, πως έκανε λάθος που υπέθεσε ότι η Μόσχα δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ πυρηνικά όπλα.

«Για κάποιο λόγο, η Δύση πιστεύει ότι η Ρωσία δεν θα το χρησιμοποιήσει ποτέ», ανέφερε ο Πούτιν όταν ρωτήθηκε από το Reuters σχετικά με τον κίνδυνο της πυρηνικής κλιμάκωσης στην Ουκρανία.

«Έχουμε πυρηνικό δόγμα, ακούστε τι λέει. Εάν οι ενέργειες κάποιου απειλούν την κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα, θεωρούμε ότι είναι δυνατό να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας. Αυτό δεν είναι κάτι που θα πρέπει να το πάρουμε επιπόλαια, επιφανειακά», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος. Στη συνέχεια, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, απέρριψε την ιδέα ότι η Ρωσία έχει σχέδια να επιτεθεί σε έδαφος του ΝΑΤΟ.

«Δεν πρέπει να κάνετε τη Ρωσία εχθρό. Έτσι κάνετε μόνο κακό στον εαυτό σας, καταλαβαίνετε;», τόνισε ο Πούτιν και συνέχισε: «Νομίζουν ότι η Ρωσία θέλει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ. Έχετε τρελαθεί τελείως; Ποιος το σκέφτηκε αυτό;».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Το πενθήμερο, πέθανε! Ζήτω η ανάπτυξη!

Συγκέντρωση σωματείων για τη Fieratex στη Θεσσαλονίκη: Μιλάμε για την επιβίωσή μας

Ζυμώσεις… στο ΠΑΣΟΚ: «Χάρη, πάμε;»-Ο Χριστοδουλάκης στηρίζει την υποψηφιότητα Δούκα

Κασσελάκης: «Κύριε, Μητσοτάκη πάμε» για έλεγχο των οικονομικών ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα