ΑΘΗΝΑ
20:59
|
28.09.2024
Αυτή τη φορά, ο Starship «επέζησε» την επανείσοδό του στην ατμόσφαιρα και ολοκλήρωσε την ελεγχόμενη πτώση του στον Ινδικό Ωκεανό
Εκτόξευση του πυραύλου Starship
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιτυχημένη ήταν η τέταρτη απόπειρα εκτόξευσης του πυραύλου Starship της εταιρίας SpaceX, μιας και ολοκλήρωσε την πρώτη του πλήρη πτήση, καταφέρνοντας να εισέλθει ξανά στην ατμόσφαιρα.

Τρεις προηγούμενες αποστολές απέτυχαν, με τον πύραυλο -ο οποίος έχει ύψος σχεδόν 121 μέτρα- να ανατινάσσεται ή να αποσυντίθεται. Όμως, αυτή τη φορά ο Starship «επέζησε» την επανείσοδό του στην ατμόσφαιρα και ολοκλήρωσε την ελεγχόμενη πτώση του στον Ινδικό Ωκεανό, μόλις 65 λεπτά μετά την εκτόξευσή του από την πολιτεία Τέξας των ΗΠΑ.

«Παρά την απώλεια τμημάτων και ένα κατεστραμμένο πτερύγιο, ο Starship έφτασε την ομαλή προσγείωση στον ωκεανό!», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX και του γνωστός δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ, σε ανάρτησή του στο X, την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ο ίδιος κατέχει.

«Σήμερα ήταν μια μεγάλη μέρα για το μέλλον της ανθρωπότητας ως ένας διαστημικός πολιτισμός!», πρόσθεσε.

Ο πύραυλος, ο οποίος εκτοξεύθηκε από τη βάση  Starbase της εταιρείας στη Boca Chica, έφτασε σε υψόμετρο σχεδόν 211 χιλιομέτρων, ταξιδεύοντας με περισσότερα από 26.000 χλμ/ώρα, πριν ξεκινήσει την κάθοδό του. Μια ζωντανή μετάδοση έδειξε τμήματα του διαστημικού σκάφους να αποκολλούνται κατά τη διάρκεια της επανεισόδου λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, ενώ, μάλιστα, ένα κομμάτι από τα συντρίμμια έσπασε τον φακό της κάμερας.

Το διαστημόπλοιο παρέμεινε σε πολύ καλή κατάσταση, έτσι ώστε να μπορέσουν οι ειδικοί να συλλέξουν δεδομένα, από το σημείο κατάρριψής του, στον Ινδικό Ωκεανό.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Αποχώρηση της Apple από τις διαπραγματεύσεις για επένδυση στην OpenAI

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα