ΑΘΗΝΑ
20:34
|
03.05.2024
Τα ποσοστά τραυματισμών σε ορισμένες εγκαταστάσεις της SpaceX το 2023, ήταν υψηλότερα από αυτά που είχε δηλώσει η εταιρεία το 2022.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα ποσοστά τραυματισμών στις εγκαταστάσεις της εταιρίας της αεροδιαστημικής τεχνολογίας SpaceX, του δισεκατομμυριούχου Ίλον Μασκ, συνέχισαν να υπερβαίνουν τον μέσο όρο της βιομηχανίας το 2023, σύμφωνα με ανασκόπηση του Reuters στα δεδομένα ασφαλείας που αναφέρθηκαν στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.

https://twitter.com/Reuters/status/1782722333154648080

Στα αρχεία του 2023, που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα από την Υπηρεσία Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, φαίνεται ότι τα ποσοστά τραυματισμών σε ορισμένες εγκαταστάσεις της SpaceX ήταν υψηλότερα από αυτά που είχε δηλώσει η εταιρεία το 2022.

Για παράδειγμα, στις εγκαταστάσεις παραγωγής και εκτόξευσης στο Brownsville του Τέξας, η εταιρεία ανέφερε 5,9 τραυματισμούς ανά 100 εργαζόμενους, ξεπερνώντας το ποσοστό των τραυματισμών 4,8 το 2022, αλλά και τον μέσο όρο της διαστημικής βιομηχανίας, ο οποίος είναι στους 0,8 τραυματισμούς ανά 100 εργαζόμενους.

Το υψηλό ποσοστό τραυματισμών της εταιρείας πέρυσι αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας του Reuters, που εντόπισε τουλάχιστον 600 τραυματισμούς εργαζομένων που δεν είχαν αναφερθεί στο παρελθόν από την εταιρεία πυραύλων και δορυφόρων. Όπως διαπίστωσε το πρακτορείο, τα ατυχήματα οδήγησαν σε συντριβή άκρων, ακρωτηριασμούς, σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι και έναν θάνατο.

Η SpaceX δεν απάντησε στα αιτήματα του Reuters που ζητούσε να σχολιάσει τα τελευταία στοιχεία.

Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας λένε ότι τα υψηλά ποσοστά τραυματισμών θα πρέπει να ανησυχούν τους πελάτες της SpaceX, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυπηγικής και Διαστήματος ή της NASA. Το ομοσπονδιακό διαστημικό πρόγραμμα βασίζεται όλο και περισσότερο στη SpaceX τα τελευταία χρόνια και από το 2022 είχε πληρώσει στην εταιρεία τουλάχιστον 11,8 δισεκατομμύρια δολάρια για διάφορα συμβόλαια.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα