ΑΘΗΝΑ
08:55
|
30.06.2024
Επιπλέον, η Νίκη υπέβαλε και στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη υπόμνημα διαμαρτυρίας, σχετικά με την οργάνωση του EuroPride 2024 .
Thessaloniki Pride
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το κόμμα Νίκη έστειλε ομοφοβικό εξώδικο διαμαρτυρίας για το Thessaloniki Pride 2024, διαμαρτυρόμενο για τις «παρελάσεις», οι οποίες «προσβάλλουν συστηματικά τη δημόσια αιδώ και τα εθνικά και θρησκευτικά μας σύμβολα».

Ωστόσο, το συγκεκριμένο κόμμα είναι γνωστό για τις ομοφοβικές θέσεις του, καθώς έκανε λόγο για «ανύπαρκτη χρησιμότητα αυτής της διοργάνωσης», ενώ εκφράζει τον προβληματισμό του για την «προστασία των χρηστών ηθών και της δημόσιας αιδούς».

Η Εξώδικη Διαμαρτυρία προς τους Διοργανωτές της «παρέλασης»:

Ο Πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ κ. Δημήτριος Νατσιός υπογράφει την Εξώδικη Διαμαρτυρία προς τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό με την επωνυμία «THESSALONIKIPRIDE-ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» η οποία επιδίδεται την Παρασκευή 7/6.

Το εξώδικο της ΝΙΚΗΣ υπενθυμίζει στους διοργανωτές τα άρθρα 337 και 191 του Ποινικού Κώδικα, καθώς και το άρθρο 5 του Συντάγματος, και τους καλεί να απέχουν από κάθε υβριστική και αήθη συμπεριφορά προς τα ιερά σύμβολα του Έθνους και της Ορθόδοξης Πίστης, καθώς και να μην επιτρέψουν σε συμμετέχοντες να παρουσιάζονται ημίγυμνοι και να ερωτοτροπούν δημοσίως, προσβάλλοντας τη δημόσια αιδώ. Σε αντίθετη περίπτωση, η ΝΙΚΗ γνωστοποιεί στους Διοργανωτές ότι καθίστανται υπεύθυνοι και ηθικοί αυτουργοί των αδικημάτων, και θα απευθυνθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές και Δικαστικές Αρχές για την κατά νόμο τιμωρία των παράνομων πράξεων και παραλείψεων των Διοργανωτών.

Επιπλέον, η Νίκη υπέβαλε και στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη υπόμνημα διαμαρτυρίας, σχετικά με την οργάνωση του EuroPride 2024, το οποίο διοργανώνεται από τις 21 έως τις 29 Ιουνίου στην πόλη και αναμένεται συμμετάσχουν δεκάδες χιλιάδες άτομα από όλη την Ευρώπη.

«Η εμπειρία των παρελθόντων ετών από την ετήσια διεξαγωγή του Gay Pride έχει δείξει ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις του, προβαίνουν σε πράξεις προσβολής της Δημόσιας Αιδούς και των Εθνικών και Θρησκευτικών Συμβόλων, φέρνοντας σε δύσκολη θέση γονείς που θα βρεθούν με τα παιδιά τους τυχαία στους ίδιους κοινόχρηστους χώρους, αλλά και προκαλώντας σοβαρότατη ηθική βλάβη σε όλους όσους αγαπάμε την Πατρίδα μας και είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο υπόμνημα διαμαρτυρίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Από Δευτέρα, με Ψηφιακή Κάρτα Εργασία σε λιανεμπόριο και βιομηχανία

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 6 Περιφέρειες για σήμερα Κυριακή 30 Ιουνίου

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και ισχυροί βόρειοι άνεμοι

Γαλλία: Η ανάκληση μίας άδειας εξόρυξης ως παράγοντας που δεν πρέπει να λείπει από την εξίσωση των βουλευτικών εκλογών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα