ΑΘΗΝΑ
07:15
|
28.06.2024
«Όχι στις εξορύξεις, στην Κρήτη, την Ήπειρο και οπουδήποτε αλλού. Θέλουμε κλιματική δικαιοσύνη. Θέλουμε κοινότητες σε αρμονία με τη φύση», φώναξαν οι διαμαρτυρόμενοι.
Δυσάρεστη έκπληξη για τον Υπουργό στο 137ο Δημοτικό Σχολείο Πετραλώνων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων που διαμαρτύρονται ενάντια στις εξορύξεις, ήρθε αντιμέτωπος ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θοδωρής Σκυλακάκης, στο 137ο Δημοτικό Σχολείο Πετραλώνων όπου προσήλθε προκειμένου να ψηφίσει.

«Όχι στις εξορύξεις, στην Κρήτη, την Ήπειρο και οπουδήποτε αλλού. Θέλουμε κλιματική δικαιοσύνη. Θέλουμε κοινότητες σε αρμονία με τη φύση», φώναξαν οι διαμαρτυρόμενοι, ενώ ένας από αυτούς έριξε επάνω του παχύρευστο μαύρο υγρό, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Ζητάμε την άμεση ακύρωση κάθε δρομολογημένης εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ήπειρο, την Κρήτη και σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, αλλά και τη διακοπή της υπάρχουσας εξόρυξης στον Πρίνο με εγγυημένο εισόδημα και δίκαιη μετάβαση για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες», αναφέρεται στο κείμενο διαμαρτυρίας που διάβασε εκπρόσωπος των συγκεντρωμένων.

«Οι τελευταίοι 12 μήνες είναι οι πιο ζεστοί που έχουν καταγραφεί ποτέ. Κάθε μέρα είναι ένα πλανητικό ρεκόρ. Αυτό συνεχώς θα χειροτερεύει αν δεν πάρουμε αμέσως μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Αντ’ αυτού, οι πετρελαϊκές Energean, ExxonMobil και Energean – Ελληνικά Πετρέλαια, θέλουν να εξορύξουν ορυκτά καύσιμα που είναι το κύριο αίτιο της κλιματικής κατάρρευσης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους δύο συλληφθέντες των Προσφυγικών

Πανελλαδικές 2024: Ανακοινώνονται οι βαθμολογίες μετά τις 13:00

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα Παρασκευή 28 Ιουνίου

Είναι το ΝΑΤΟ έτοιμο για πόλεμο;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα