ΑΘΗΝΑ
05:44
|
18.10.2024
Το ακροδεξιό κόμμα Republika κατέλαβε την τρίτη θέση με 12,53% και εκλέγει δύο ευρωβουλευτές.
Η δολοφονική επίθεση που δέχθηκε τελικά δεν ενίσχυσε την συμπάθεια των ψηφοφόρων και τα ποσοστά όσο αναμένονταν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το φιλελεύθερο κόμμα της αντιπολίτευσης Προοδευτική Σλοβακία (PS/Renew) με επικεφαλής των πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μιχάλ Σίμετσκα αναδείχθηκε νικητής στις ευρωεκλογές στη Σλοβακία με 27,8% των ψήφων και έξι έδρες, ξεπερνώντας το Smer-SD (NI) του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο, που αρχικά θεωρούνταν πρωτοπόρος, που εξασφάλισε το 24,8% των ψήφων. ψήφου και πέντε έδρες.

Το αριστερό εθνικιστικό κόμμα Smer-SD του Φίτσο εξέφρασε «συγχαρητήρια στον νικητή των εκλογών, την Προοδευτική Σλοβακία» και τα νέα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη σελίδα του στο Facebook.

Με αυτά τα αποτελέσματα, η αντιπολίτευση εκλέγει 6 ευρωβουλευτές, έναντι 5 του κόμματος του Φίτσο, που εξακολουθεί να αναρρώνει από την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε στις 1 5Μαΐου, η οποία τελικά δεν ενίσχυσε την συμπάθεια των ψηφοφόρων και τα ποσοστά όσο αναμένονταν από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Το ακροδεξιό κόμμα Republika κατέλαβε την τρίτη θέση με 12,53% και εκλέγει δύο ευρωβουλευτές, ενώ το κόμμα του εκλεγμένου προέδρου Πέτερ Πελεγρίνι, Hlas, τερμάτισε τέταρτο με μόλις 7,18% και εκλέγει έναν ευρωβουλευτή όπως και το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα KDH.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ και Ισραήλ αναζητούν την επόμενη μέρα μετά το θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ (upd)

Ευθύνες στον Ζελένσκι για τον πόλεμο στην Ουκρανία ρίχνει ο Τραμπ

Μπλόκο λιμενεργατών σε μεταφορά σφαιρών στο Ισραήλ

Μήνυμα Μητσοτάκη για το θάνατο της Βάσως Παπανδρέου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα