ΑΘΗΝΑ
14:49
|
24.06.2024
Τονίζει πως τα βάσανα των Παλαιστινίων του θύλακα που παραμένει υπό πολιορκία οφείλονται «στην αδιάκριτη φύση των ισραηλινών στρατιωτικών ενεργειών».
Λωρίδα Γάζας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δραματική έκκληση προς τις εμπόλεμες πλευρές για άμεση και διαρκή εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας απηύθυνε απόψε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών.

Σε ανακοίνωσή του τονίζει πως τα βάσανα των Παλαιστινίων του θύλακα που παραμένει υπό πολιορκία οφείλονται «στην αδιάκριτη φύση των ισραηλινών στρατιωτικών ενεργειών επί του εδάφους και στην έλλειψη σεβασμού βασικών αρχών του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και της ηθικής».

Επισημαίνει επίσης, πως μία εκεχειρία στη Γάζα θα εξασφάλιζε το τέλος των δεινών ανοίγοντας το δρόμο για «ανεμπόδιστη ανθρωπιστική πρόσβαση από όλα τα σύνορα» και την διανομή επαρκών ποσοτήτων βοήθειας σε όλους όσοι τη χρειάζονται. Προσθέτει ακόμη πως οι αντιμαχόμενες πλευρές θα πρέπει να ξεκινήσουν «σημαντικές πολιτικές διαδικασίες» που θα επιτρέψουν στους λαούς της περιοχής «να ζήσουν με ειρήνη και αξιοπρέπεια».

Τι είναι το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών θεωρείται οικουμενιστική διαχριστιανική οργάνωση, της οποίας σκοπός είναι η προώθηση της χριστιανικής ενότητας.

Αποτελεί κοινωνία 340 εκκλησιών, από τις οποίες οι 157 είναι μέλη του, και αντιπροσωπεύει πάνω από 550 εκατομμύρια Χριστιανούς, σε περισσότερες από 100 χώρες.

Ιδρύθηκε το 1948 στο Άμστερνταμ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αύξηση τιμών πετρελαίου λόγω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Απαγγελία ποινικών κατηγοριών κατά της Boeing ζητούν Αμερικανοί εισαγγελείς

Θεολογία του Αγίου Πνεύματος και Απελευθέρωση στη σύγχρονη Παλαιστίνη

Νέα κατρακύλα του ιαπωνικού γεν έναντι του δολαρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα