ΑΘΗΝΑ
12:10
|
26.06.2024
Για πρώτη φορά από την έναρξη των εχθροπραξιών του ισραηλινού στρατού με τη Χεζμπολάχ, ισραηλινά αεροπλάνα βομβάρδισαν σε βάθος 130 χλμ από τα ισραηλινά σύνορα.
Από την επίθεση σε οχηματοπομπή βυτιοφόρων με καύσιμα της Χεζμπολάχ στο Χερμέλ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κλιμάκωση των επιχειρήσεων σε απόσταση (για πρώτη φορά!) 130 χιλιομέτρων από τα βόρεια σύνορα του Ισραήλ πραγματοποίησε σήμερα τις μεταμεσονύχτιες ώρες η ισραηλινή πολεμική αεροπορία με αποτέλεσμα το θάνατο τριών μαχητών της Χεζμπολάχ.

Η αεροπορική επιδρομή είχε στόχο πομπή βυτιοφόρων που μετέφεραν πετρέλαιο και ένα κτίριο της Χεζμπολάχ στην περιοχή Χερμέλ που βρίσκεται κοντά στα σύνορα του Λιβάνου με την Συρία.

Η επίθεση με εννιά πυραύλους προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, μεγάλες εκρήξεις και φωτιά με συνέπεια το θάνατο τριών μαχητών της Χεζμπολάχ και τον τραυματισμό άλλων τόσων.

Σε ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού αναφέρεται πως χτυπήθηκαν υποδομές της μονάδας 4400 της Χεζμπολάχ και στην περιοχή Μπααλμπέκ του Βορειοανατολικού Λιβάνου και σε άλλες περιοχές του νότιου τμήματος της ίδιας χώρας επειδή αυτή (η μονάδα) είναι υπεύθυνη για την επιμελητηριακή υποστήριξή της με όπλα και καύσιμα.

Νωρίτερα σήμερα η Χεζμπολάχ είχε εξαπολύσει επίθεση με 50 ρουκέτες στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν. Πιθανή φέρεται επίσης η επίθεση με drone κοντά στο λιμάνι της Χάιφα του Βορείου Ισραήλ αλλά αυτό αναχαιτίστηκε «εγκαίρως» από την αεράμυνα του ισραηλινού στρατού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Συγκέντρωση σωματείων για τη Fieratex στη Θεσσαλονίκη: Μιλάμε για την επιβίωσή μας

Ζυμώσεις… στο ΠΑΣΟΚ: «Χάρη, πάμε;»-Ο Χριστοδουλάκης στηρίζει την υποψηφιότητα Δούκα

Κασσελάκης: «Κύριε, Μητσοτάκη πάμε» για έλεγχο των οικονομικών ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ;

Τεμπονέρας, Κοτσακάς και Τσιόκας παραιτούνται από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα