ΑΘΗΝΑ
06:20
|
01.07.2024
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν βρήκε κανένα στοιχείο για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τους Ουκρανούς εθνικιστές!
Η απαγόρευση παροχής όπλων στο Τάγμα Αζόφ ίσχυε, έστω και για τα προσχήματα, από το 2017
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παράδοση αμερικανικών όπλων στους εθνικιστές του Τάγματος Αζόφ ενέκρινε η κυβέρνηση Μπάιντεν, αναφέρει χθεσινό της δημοσίευμα της Washington Post, που επικαλείται δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διαβόητη παραστρατιωτική οργάνωση πέρασε έλεγχο βάσει του λεγόμενου «νόμου Leahy» που αποκλείει τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ σε ξένες μονάδες που διαπιστωμένα έχουν διαπράξει σημαντικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν βρήκε «κανένα στοιχείο» για τέτοιες παραβιάσεις, όσο αφορά το Τάγμα Αζόφ, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η απαγόρευση παροχής όπλων στο Τάγμα Αζόφ ίσχυε από το 2017, όταν ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε νόμο για τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ο οποίος περιελάμβανε μια τροπολογία, η οποία απαγόρευε στο Πεντάγωνο να δαπανά κεφάλαια, που διατίθενται για στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, για να παρέχει οποιαδήποτε βοήθεια στους εθνικιστές του Αζόφ.

Έκτοτε η απαγόρευση αυτή είχε παραταθεί επανειλημμένα, αν και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, υποστήριζε πως το Πεντάγωνο αναζητούσε τρόπους για να επιτύχει την άρση της απαγόρευσης για την χρηματοδότηση των νεοναζί του Αζόφ.

Το τάγμα Azov είναι μια από τις πιο διαβόητες στρατιωτικές μονάδες του ουκρανικού στρατού, καθώς οι στρατιώτες του έχει διαπιστωθεί ότι εμπλέκονται σε βασανιστήριακακοποίηση αμάχων, και νεοναζιστικές πρακτικές.

Ακόμα και πριν την χθεσινή εξέλιξη από την πλευρά των ΗΠΑ, υπήρχαν ήδη ανησυχίες ότι η απαγόρευση της στρατιωτικής βοήθειας προς το Αζόφ έχανε de facto την ισχύ της, καθώς οι μαχητές του Αζόφ είχαν ενταχθεί στην Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας ή είχαν δημιουργήσει νέους χωριστούς παραστρατιωτικούς σχηματισμούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Παλαιστίνη συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του Αραβικού Συνδέσμου

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Στις 06/10, 13/10 οι εκλογές για την ηγεσία – Υποψήφιοι Ανδρουλάκης, Δούκας, Γερουλάνος

Υεμένη: Συνομιλίες ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών

Το Πακιστάν θα ξεκινήσει τη δεύτερη φάση απελάσεων Αφγανών πίσω στη χώρα τους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα