ΑΘΗΝΑ
12:27
|
26.06.2024
Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη στην επαρχία της Πάφου, ενώ χρειάστηκε να εκκενωθούν οι κοινότητες Πολέμι και Ψάθι.
Φωτιά στην Κύπρο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει πυρκαγιά που μαίνεται στην Κύπρο, αφού εκκενώθηκαν και περιοχές.

Η φωτιά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της πυροσβεστικής στην Κύπρο, ξέσπασε σε περιοχή με ξερά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση και δέντρα.

Αρχικά στην περιοχή στάλθηκαν 6 οχήματα ενώ συνέδραμαν άλλα τρία του Τμήματος Δασών και ένα από την Υπηρεσία Θήρας. Στη συνέχεια οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη σε δύσβατη περιοχή ανατολικά της κοινότητας Γιόλου, στην επαρχία της Πάφου ενώ χρειάστηκε να εκκενωθούν οι κοινότητες Πολέμι και Ψάθι.

Παράλληλα, σύμφωνα με το philenews.com χρειάστηκε οι αρχές να προχωρήσουν στη διάσωση ενός κτηνοτρόφου ο οποίος είχε εγκλωβιστεί στην περιοχή Ψαθί. Ο ίδιος φέρει μόνο εξωτερικά τραύματα και ελαφρές εκδορές.

Η φωτιά κατευθύνεται λόγω των σφοδρών ανέμων προς τις περιοχές Κούρδακα, Χούλου και Λεμώνα, ενώ οι αρχές στην Κύπρο προχωρούν σε εκκενώσεις επιπλέον οικισμών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι καπνοί κάλυψαν και την κοινότητα Τάλα, η οποία βρίσκεται αρκετά χιλιόμετρα νοτιότερα από το επίκεντρο της πυρκαγιάς. Ορατοί ήταν και από μεγάλα τμήματα της πόλης της Πάφου, αλλά και στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου.

Την ίδια στιγμή η Ελλάδα στέλνει δύο Canadair CL-415, ανταποκρινόμενη στο σχετικό αίτημα των κυπριακών αρχών μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να συνδράμουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών που πλήττουν την ευρύτερη περιοχή της Πάφου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, «από την πρώτη στιγμή της ενεργοποίησης του αιτήματος, με εντολή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, η Ελλάδα έθεσε στη διάθεση του Μηχανισμού τα δύο αεροσκάφη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Tesla: Τέταρτη ανάκληση των φουτουριστικών οχημάτων Cybertruck

Συγκέντρωση σωματείων για τη Fieratex στη Θεσσαλονίκη: Μιλάμε για την επιβίωσή μας

Τράπεζα Πειραιώς: Πανελλαδική στάση εργασίας την Παρασκευή, 28/6

Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς: Προστέθηκαν επτά νέες υπηρεσίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα