ΑΘΗΝΑ
02:00
|
27.07.2024
Η μήνυση στρέφεται και κατά παντός τρίτου αρμοδίου τυχόν υπευθύνου γ.γ. Μεταφορών, προϊσταμένου ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ και διευθύνοντος συμβούλου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα δικογραφία για την τραγωδία των Τεμπών διαβιβάστηκε στη Βουλή, ύστερα από σχετική μήνυση συγγενών θυμάτων, στην οποία κατονομάζουν και πολιτικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από ένδικα μέσα που κίνησαν από κοινού γονείς και σύντροφος θύματος κατά των πρώην υπουργών, Κώστα Αχ. Καραμανλή και του Μιχάλη Παπαδόπουλου, για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα, η μήνυση στρέφεται κατά των σταθμάρχη Λάρισας και «κατά παντός τρίτου αρμοδίου τυχόν υπευθύνου γ.γ. Μεταφορών, προϊσταμένου ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, διευθύνοντος συμβούλου, ο οποίος προκύπτει ότι όφειλε από τις περιστάσεις και τον νόμο να διασφαλίσει την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των σιδηροδρομικών συρμών και να μεριμνήσει για τον εξοπλισμό του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με το σύστημα τηλεδιοίκησης, την ύπαρξη δεύτερου σταθμάρχη καθώς και άλλο πρόσφορο μέσο ή τρόπο το οποίο θα απέτρεπε το θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα».

Παράλληλα, η μήνυση στρέφεται κατά «παντός αρμοδίου για έκθεση σε κίνδυνο ζωής, την ελλιπή συντήρηση των συρμών και των καθισμάτων των συρμών και κάθε άλλη πράξη προκύψει από την εισαγγελική έρευνα».

Υπενθυμίζεται πως οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη έχουν καταθέσει νέο υπόμνημα ενόψει της επικείμενης δίκης, ζητώντας συμπληρωματική δειγματοληψία και διευκρινίσεις για την ταυτοποίηση του DNA των θυμάτων. Στο υπόμνημα, που κατατέθηκε στις 6 Ιουνίου, ζητούν να εξεταστούν τα συντρίμμια των βαγονιών από ειδικό μεταλλουργό για να διαπιστωθούν τα αίτια της έκρηξης και της φωτιάς. Επίσης, ζητούν σαφείς πληροφορίες για τον αριθμό των θυμάτων και τα δείγματα DNA που συλλέχθηκαν για την ταυτοποίηση τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις φλόγες πάλι η Καλιφόρνια…

Τέσσερις νεκροί και 5 τραυματίες σε καραμπόλα νταλίκας με Ι.Χ. στη Μεσσηνία

Φυτεία 839 δενδρυλλίων κάνναβης εκρίζωσαν στα Χανιά

Γιάννης Αγγελάκας: Ακυρώνει τις καλοκαιρινές συναυλίες για λόγους υγείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα