ΑΘΗΝΑ
12:19
|
30.06.2024
Το 50% των Παλαιστινίων της Γάζας πιστεύει πως θα επανέλθει στη Χαμάς ο έλεγχος του θύλακα μετά τον πόλεμο.
Γάζα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οκτώ στους 10 κατοίκους της Γάζας που ερωτήθηκαν από το Παλαιστινιακό Κέντρο Πολιτικής και Έρευνας Ερευνών δήλωσε πως ότι τουλάχιστον ένα μέλος της οικογένειάς τους έχει σκοτωθεί ή τραυματιστεί από τις 7 Οκτωβρίου.

Επιπλέον, τα 2/3 του συνολικού πληθυσμού στηρίζει την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 στο Νότιο Ισραήλ εκτιμώντας πως πέτυχε τον στόχο να ξαναμπεί το παλαιστινιακό στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος!

«Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η υποστήριξη αυτής της επίθεσης, δεν σημαίνει απαραίτητα υποστήριξη της Χαμάς και δεν σημαίνει υποστήριξη για οποιεσδήποτε δολοφονίες ή θηριωδίες που διαπράττονται εναντίον αμάχων» επισημαίνουν οι συντάκτες του πορίσματος της δημοσκόπησης.

Στην έρευνα συμμετείχαν και Παλαιστίνιοι από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αλλά όχι και εκείνους στη Βόρεια Λωρίδα Γάζας που παραμένουν αποκλεισμένοι λόγω της στάσης του ισραηλινού στρατού.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι τα δύο τρίτα αναμένουν ότι η Χαμάς θα κερδίσει τον πόλεμο, αλλά το ποσοστό αυτό πέφτει μόνο στο μισό στη Λωρίδα της Γάζας.

Το 50% των Παλαιστινίων της Γάζας πιστεύει πως θα επανέλθει στη Χαμάς ο έλεγχος του θύλακα μετά τον πόλεμο.

Η δυσαρέσκεια σε βάρος του Παλαιστίνιου Προέδρου Μαχμούτ Αμπάς συνεχίζεται με αυξητική τάση, ενώ αντίθετα, εντείνεται η δημοτικότητα του φυλακισμένου Παλαιστίνιου πολιτικού Μαρουάν Μπαργούτι.

Η έρευνα δείχνει επίσης μια σημαντική πτώση στη Λωρίδα της Γάζας όσον αφορά την υποστήριξη της λύσης των δύο κρατών, ενώ αυξάνεται και η υποστήριξη για τον ένοπλο απελευθερωτικό αγώνα.

Αίσθηση προκαλεί και η άποψη το 60% των Παλαιστινίων που τάσσεται σαφώς υπέρ της διάλυσης της σημερινής  Παλαιστινιακής Αρχής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κεντροαριστερά: Το δράμα εύκολα γίνεται τραγέλαφος

Μητσοτάκης για φωτιές: Τα δύσκολα είναι μπροστά μας

Νέα πυρκαγιά στην Κερατέα-Μήνυμα από το 112

Τουλάχιστον 18 νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε επιθέσεις αυτοκτονίας στη Νιγηρία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα