ΑΘΗΝΑ
11:18
|
24.09.2024
Οι δύο δράστες καταδικάστηκαν σε ισόβια και 15 έτη κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, για ανθρωποκτονία και ομαδικό βιασμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζει να ισχύει κανονικά η ποινή που είχε ορίσει το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών στους βιαστές και δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη, μιας και, με απόφαση του Αρείου Πάγου, απορρίφθηκαν οι αιτήσεις αναίρεσης που είχαν υποβάλει.

Υπενθυμίζεται πως ο 26χρονος Ροδίτης και ο 24χρονος συγκατηγορούμενός του είχαν καταθέσει αίτημα αναίρεσης της ισόβιας κάθειρξης που τους είχε επιβληθεί, σε πρώτο και δεύτερο, για την δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη, τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

«Σήμερα, ο Άρειος Πάγος απέρριψε τις αιτήσεις αναιρέσεως και των δύο κατηγορούμενων, οι οποίοι ζητούσαν να αναιρεθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών που τους καταδίκασε και τους επέβαλε την ποινή της ισοβίου καθείρξεως, η οποία πλέον είναι αδύνατον να μετατραπεί» αναφέρει συνήγορος της οικογένειας Τοπαλούδη, ο Αλέξης Κούγιας, σε ανακοίνωση του.

Οι δύο δράστες έχουν καταδικαστεί σε ισόβια και 15 έτη κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και του ομαδικού βιασμού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αστυνομία, βία και δικαιώματα: μια επισκόπηση της αστυνομικής αυθαιρεσίας

48 ώρες χωρίς ηλεκτρονική συνταγογράφηση λόγω… αναβάθμισης του συστήματος ΑΜΚΑ

Μιανμάρ: Να σταματήσουν οι εκτελέσεις από τη χούντα ζητούν ανθρωπιστικές οργανώσεις

Μαζικές απολύσεις από τον ολλανδικό γίγαντα χρωμάτων Akzonobel

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα