ΑΘΗΝΑ
01:32
|
08.09.2024
Ο ύποπτος στόχευσε επίσης ένα δεύτερο παιδί κατά την επίθεση αυτή, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία «έχει ιστορικό σε ακροδεξιές δράσεις».
Μαχαίρωμα παιδιού στη Φιλανδία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, άνδρας με ακροδεξιές πεποιθήσεις θεωρείται ότι επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε σοβαρά ένα 12χρονο παιδί σε εμπορικό κέντρο στη βόρεια φινλανδική πόλη Όουλου.

Ο ύποπτος στόχευσε επίσης ένα δεύτερο παιδί κατά την επίθεση αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης (13/6), και θα αντιμετωπίσει προκαταρκτικές κατηγορίες για δύο απόπειρες δολοφονίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εθνικό Γραφείο Ερευνών (NBI).

«Η ποινική έρευνα βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και η αστυνομία δεν γνωρίζει ακριβώς τα κίνητρα της πράξης. Ωστόσο, γνωρίζει ότι ο ύποπτος έχει ιστορικό σε ακροδεξιές δράσεις», αναφέρει το Εθνικό Γραφείο Ερευνών.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας Yle έδειξε εικόνες από μια λίμνη αίματος στο δάπεδο του εμπορικού κέντρου. Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Πέτερι Όρπο καταδίκασε την επίθεση.

«Η ακροδεξιά βία αποτελεί πραγματική απειλή στη Φινλανδία», δήλωσε ο Όρπο σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X. «Δεν υπάρχει χώρος για εξτρεμισμό οποιουδήποτε είδους σε αυτή τη χώρα».

Η κατάσταση του 12χρονου παιδιού είναι σταθερή μετά τον σοβαρό τραυματισμό του κατά την επίθεση, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο ύποπτος, ο οποίος γεννήθηκε το 1990, πιστεύεται ότι μαχαίρωσε το παιδί αρκετές φορές από πίσω πριν τον σταματήσει ένας φρουρός ασφαλείας, αναφέρει το Εθνικό Γραφείο Ερευνών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα