ΑΘΗΝΑ
20:23
|
15.07.2024
Πληροφορίες τοπικών μέσων υποστηρίζουν ότι ο υπουργός Άμυνας και ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου φέρονται να μην έχουν γνώση της εντολής.
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύγχυση και πολλά αναπάντητα ερωτήματα κυριαρχούν, μετά την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού ότι θα προχωρήσει σε «τακτικές παύσεις πυρός» ώστε να επιτραπεί η διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Παρά την ανακοίνωση, πληροφορίες τοπικών μέσων υποστηρίζουν ότι ο υπουργός Άμυνας και ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου φέρονται να μην έχουν γνώση της εντολής, ενώ παραμένει ασαφές εάν συμφωνήθηκε ανθρωπιστική δίοδος και αν ναι, πώς αυτή θα λειτουργήσει.

Ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ δεν ενημερώθηκε εκ των προτέρων για τα σχέδια του στρατού για «τακτική παύση» κατά μήκος ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου στη Ράφα και δεν έδωσε την έγκρισή του, σύμφωνα με το ραδιόφωνο του στρατού του Ισραήλ, ενώ το N12 news ανέφερε ότι ούτε ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου έχει ενημερωθεί.

Η παύση, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα πραγματοποιείται καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, κατά μήκος της διαδρομής από την ισραηλινή συνοριακή διέλευση Κερέμ Σαλόμ ως τον δρόμο Σάλαχ αλ Ντιν, στον βορρά και θα ισχύει μόνο για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας, με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ να συνεχίζονται απρόσκοπτα στη Ράφα, σύμφωνα με τον στρατό.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι πληροφορίες για «τακτική παύση» προκάλεσαν αντιδράσεις μεταξύ των ακροδεξιών συμμάχων του Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ, Μπεζαλέλ Σμότριτς, σε ανάρτησή του στο X υποστήριξε ότι μεγάλο μέρος της βοήθειας που εισέρχεται στη Γάζα, εξυπηρετεί τη Χαμάς, παρατείνοντας έτσι τον πόλεμο, ενώ τόνισε πως μια τέτοια κίνηση λανθασμένα δίνει προτεραιότητα στη διεθνή νομιμότητα έναντι της «νίκης».

Ο ακροδεξιός υπουργός Ασφαλείας του Ισραήλ, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, από την πλευρά του, επέκρινε το σχέδιο του ισραηλινού στρατού κάνοντας λόγο για «παραληρηματική» απόφαση, ειδικά μετά τον πρόσφατο θάνατο 10 Ισραηλινών στρατιωτών, τονίζοντας ότι δεν έχει εγκριθεί από το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τηλεργασία ως την Παρασκευή για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους

Φωτιά σε πολυώροφο κτίριο στην Κηφισίας

Δέσμευση δεκάδων τραπεζικών λογαριασμών στην Πάτμο λόγω χρεών

Ο κορονοϊός παραμένει εδώ…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα