ΑΘΗΝΑ
14:47
|
13.07.2024
O 67χρονος Σπύρος Θεοδωρόπουλος είναι Έλληνας επιχειρηματίας. Σήμερα διευθύνει τον όμιλο τροφίμων BESPOKE SGA HOLDINGS AE τον οποίο ίδρυσε στις αρχές του 2022.
Σπύρος Θεοδωρόπουλος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο (όπως φαίνεται) νέος πρόεδρος του ΣΕΒ ανάμεσα στις προτεραιότητές του έχει την απλοποίηση της ελληνικής εργασιακής νομοθεσίας και την ανάπτυξη της  εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού τα επόμενα χρόνια, ειδικά σε τεχνικά επαγγέλματα.

Ο Θεοδωρόπουλος έχει αναφέρει ότι ο τομέας της εκπαίδευσης έχει αποδυναμωθεί σημαντικά ειδικά μετά τη διακοπή λειτουργίας των τεχνικών σχολών.

Σε σχέση με την αύξηση των μισθών των εργαζομένων ο Θεοδωρόπουλος είχε δηλώσει πρόσφατα πως δεν θα πρέπει να καθορίζονται από τις κυβερνήσεις γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να αυξάνονται μόνο όταν πλησιάζουμε σε εκλογές. «Οι αυξήσεις πρέπει να βασίζονται σε οικονομικές και όχι σε πολιτικές λογικές» είχε πει.

Δεύτερη προτεραιότητα του Σπύρου Θεοδωρόπουλου είναι η αύξηση της παραγωγής στην Ελλάδα δεδομένου ότι η χώρα ζει με 75% κατανάλωση και μόλις με 25% παραγωγή.

«Πόσα χρόνια θα χρειαστούν να φτάσουμε στην επόμενη οικονομική κρίση; Δεν γίνεται να συνεχίσουμε να καταναλώνουμε περισσότερα από αυτά που παράγουμε. Την επόμενη φορά, εάν φτάσουμε στο ίδιο σημείο δεν θα μας βοηθήσει κανείς. Παλαιότερα είχαμε την δυνατότητα υποτίμησης της δραχμής. Πλέον δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε το νόμισμά μας» είχε αναφέρει.

Βασικό ζήτημα στην ατζέντα του νέου προέδρου του ΣΕΒ είναι και ζητήματα διεθνούς ανταγωνισμού εκφράζοντας ανησυχία για την υποχώρηση της ανταγωνιστικότητας στη γηραιά ήπειρο.

«Οι τρεις μεγάλοι ανταγωνιστές της Ευρώπης, Κίνα, Αγγλία και Αμερική, προχωράνε με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Στην Ευρώπη υπάρχει αποβιομηχάνιση και θα πρέπει να ασχοληθούμε λιγότερο με πολυτέλειες και περισσότερο με την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας» είχε πει.

Ποιος είναι ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος

O 67χρονος Σπύρος Θεοδωρόπουλος είναι Έλληνας επιχειρηματίας. Σήμερα διευθύνει τον όμιλο τροφίμων BESPOKE SGA HOLDINGS AE τον οποίο ίδρυσε στις αρχές του 2022 εξαγοράζοντας τη εταιρεία αλλαντικών ΝΙΚΑΣ, τη σοκολατοποιΐα ΙΟΝ, την εταιρεία ετοίμων γευμάτων ΑΜΒΡΟΣΙΑ καθώς και την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΧΥΜΟΙ και ο οποίος απασχολεί 1.500 εργαζομένους.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1976 στην οικογενειακή εταιρία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων Recor A.E.

Το 1989 εξαγόρασε την CHIPITA με στόχο να υλοποιήσει την καινοτόμο ιδέα της παραγωγής τυποποιημένου κρουασάν, για πρώτη φορά παγκοσμίως.

Το 2006, η CHIPITA συγχωνεύτηκε με τις εταιρείες ΔΕΛΤΑ, Goody’s και Μπάρμπα Στάθης, δημιουργώντας τον όμιλο VIVARTIA στον οποίο ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος.

Το 2007 η VIVARTIA εξαγοράστηκε από την MIG και ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος συνέχισε να κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Το 2010 ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, μαζί με τον όμιλο Olayan, αλλά και με άλλους Έλληνες επιχειρηματίες, εξαγόρασαν εκ νέου την CHIPITA, την οποία εξέλιξε σε μια από τις κορυφαίες εταιρίες παγκοσμίως στα bakery snacks.

Παρέμεινε στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της CHIPITA έως την εξαγορά της εταιρείας από την MONDELEZ το 2021, σε μία συμφωνία-σταθμό για την ελληνική αγορά τροφίμων.

Ως και λίγο πριν την εκλογή του ήταν ατιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΒ.

Κατά το παρελθόν έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών, Αντιπρόεδρος της ΕΧΑΕ, μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας καθώς και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ. Από το Μάρτιο του 2020 είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος.

Είναι απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπερψηφίστηκε… σε συνθήκες καύσωνα το ν/σ του υπουργείου Τουρισμού

Βούτηξε στον Σηκουάνα η Αμελί του Αθλητισμού και όχι ο Μακρόν που το είχε υποσχεθεί

Νέο μακελειό στη Γάζα: Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν «ασφαλή ζώνη» στη Χαν Γιούνις

Η ΛΑΡΚΟ και η εθνική καταστροφή μπροστά μας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα