ΑΘΗΝΑ
07:47
|
29.06.2024
Συνολική διευθέτηση στη βάση της λύσης αρχή των «δύο κρατών», υποστηρίζει το Γερεβάν.
149 από τα 193 κράτη μέλη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ αναγνωρίζουν πλέον την Παλαιστίνη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά την Ισπανία, την Ιρλανδία και τη Νορβηγία, την απόφαση και της Αρμενίας να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών από το Γερεβάν, αυξάνοντας τον αριθμό των χωρών που αναγνωρίζουν το παλαιστινιακό κράτος σε 149 από τα 193 κράτη μέλη της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

«Η καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα και η συνεχιζόμενη στρατιωτική σύγκρουση είναι ένα από τα κύρια ζητήματα της διεθνούς πολιτικής ατζέντας που απαιτούν επίλυση. Η Δημοκρατία της Αρμενίας απορρίπτει κατηγορηματικά τη στόχευση πολιτικών υποδομών, τη βία κατά του άμαχου πληθυσμού και την ομηρεία και σύλληψη αμάχων κατά τη διάρκεια της ένοπλης σύγκρουσης και συμμερίζεται τα αιτήματα της διεθνούς κοινότητας για απελευθέρωσή τους χωρίς προϋποθέσεις», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Η Δημοκρατία της Αρμενίας έχει στηρίξει τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που ζητούν άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Επιπλέον, η Δημοκρατία της Αρμενίας ενδιαφέρεται ειλικρινά για την εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή, για την εγκαθίδρυση διαρκούς συμφιλίωσης μεταξύ του εβραϊκού και του παλαιστινιακού λαού. Σε διάφορες διεθνείς πλατφόρμες, πάντα υποστηρίζαμε μια ειρηνική και συνολική διευθέτηση του παλαιστινιακού ζητήματος και υποστηρίζουμε την αρχή των “δύο κρατών” για τη λύση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσουμε ότι οι Παλαιστίνιοι και οι Ισραηλινοί μπορούν να πραγματοποιήσουν τις νόμιμες φιλοδοξίες τους», προστίθεται.

«Με βάση τα παραπάνω και επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της στο διεθνές δίκαιο και τις αρχές της ισότητας, της κυριαρχίας και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, η Δημοκρατία της Αρμενίας αναγνωρίζει το κράτος της Παλαιστίνης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο γενικός γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), Χουσέιν αλ Σέιχ, «χαιρέτισε» την απόφαση του Γερεβάν.

«Είναι μια νίκη για το δίκαιο, τη δικαιοσύνη, τη νομιμότητα και τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού μας για την απελευθέρωση και την ανεξαρτησία», έγραψε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΥΠΕΞ Βόρειας Μακεδονίας: Σεβόμαστε πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Πούτιν δεν ξενύχτησε για να δει το ντιμπέιτ Τραμπ-Μπάιντεν

Με την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας παραλληλίζει ο Πολωνός ΥΠΕΞ τον Μπάιντεν απέναντι στον Τραμπ

Βολές υπουργείου Εξωτερικών κατά Βόρειας Μακεδονίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα