ΑΘΗΝΑ
01:00
|
29.09.2024
Η κατηφόρα δεν έχει τέλος στο νοσοκομείο Αττικόν. Τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται μήνα με το μήνα με ευθύνη του υπουργείου Υγείας.
Κατάρρευση ψευδοροφής σε γραφεία γιατρών του Νοσοκομείου Αττικόν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εικόνα πλήρους εγκατάλειψης και συνεχούς επιδείνωσης των υποδομών τού παρουσιάζει μήνα με το μήνα το νοσοκομείο Αττικόν, με ευθύνη της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη.

Μετά το σπάσιμο σωλήνα και την πλημμύρα από ανάλογο πρόβλημα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών τον Απρίλιο, την εκτόξευση καυτού νερού στη Μονάδα Οστικής Πυκνότητας τον περασμένο Μάιο από σπάσιμο σωλήνα και την κατάρρευση του κλιματισμού σε χειρουργικές αίθουσες και κοιτώνες γιατρών τον Ιούνιο, ήρθε σήμερα να προστεθεί και η κατάρρευση της ψευδοροφής σε κοιτώνες των γιατρών.

«Η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο μη παρέκει και η πολιτική του “πάμε κι όπου βγει” θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε τραγικά γεγονότα και το μόνο που δεν γνωρίζουμε ακόμα είναι πού και πότε», υπογραμμίζει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Αττικόν» σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την κατάρρευση της ψευδοροφής στους κοιτώνες των γιατρών.

Το σωματείο εργαζομένων στο πολύπαθο νοσοκομείο επισημαίνει πως εκτός από την κατάρρευση των ψευδοροφών το νοσοκομείο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στο σύστημα κλιματισμού λόγω των ανυπόφορα υψηλών θερμοκρασιών., Έτσι, οι συγγενείς ασθενών αναγκάζονται να φέρνουν  ανεμιστήρες από το σπίτι για μία ανάσα «αέρα»,  ενώ οι εφημερεύοντες γιατροί δεν μπορούν ούτε να ξεκουραστούν σε συνθήκες καύσωνα.

Δεν μιλάμε για τους περίπου 100 ασθενείς που έχουν εξασφαλίσει “ευάερες” και “ευήλιες” συνθήκες νοσηλείας σε ράντζα στους διαδρόμους αλλά για τους “τυχερούς” που είναι σε δωμάτια!» αναφέρει η ανακοίνωση του σωματείου.

Υπενθυμίζουν πως προεκλογικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί το νοσοκομείο Αττικόν σαν τον κλέφτη με επίσκεψη-αστραπή διάρκειας μόλις…οκτώ λεπτών «για να συνεχίσει τις μεγαλόστομες δηλώσεις της κυβέρνησής του για έργα εκσυγχρονισμού και ανακαινίσεις μέσω χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης».

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αττικόν επισημαίνει πως με συνεχή έγγραφα και παρεμβάσεις προς κάθε κατεύθυνση δεν σταματά να προειδοποιεί, αλλά «στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα…».

Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι στο Αττικόν

Με αυτή την αφορμή οι εργαζόμενοι επαναφέρουν βασικά αιτήματα που παραμένουν ανικανοποίητα εδώ και καιρό. Απαιτούν:

  •     Σημαντική στελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας και των συνεργείων της με μόνιμο προσωπικό όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, μέσα και υλικά, ώστε να μπορεί να κάνει με επάρκεια σταθερή και ουσιαστική συντήρηση και επισκευές.
  •     Να προσληφθούν σε μόνιμες θέσεις οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε εργολάβους
  •     Συνολικό έλεγχο και μελέτη για τα προβλήματα που αφορούν στις κτιριακές υποδομές, τις εγκαταστάσεις και τα δίκτυα. Με βάση αυτή τη μελέτη να γίνουν συνολικές ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν πραγματικά την κατάσταση
  •     Πρόσληψη μόνιμου Γιατρού Εργασίας και δύο Τεχνικών Ασφαλείας όπως επιβάλλεται από το πλήθος των εργαζομένων και το είδος των εγκαταστάσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Έκτακτο δελτίο καιρού: Επιδείνωση από βδομάδα με βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα