ΑΘΗΝΑ
01:47
|
29.09.2024
Ο Χάρης Δούκας απαντά στα όσα έχουν ειπωθεί περί αρχηγίας του στο ΠΑΣΟΚ.
Χάρης Δούκας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης (26/6) τέθηκαν οι προθέσεις του Χάρη Δούκα σχετικά με το αν θα συνεχίσει να είναι δήμαρχος Αθηναίων ή αν θα αποχωρήσει σε περίπτωση διεκδίκησης της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ερώτημα έθεσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκος Σοφιανός, λέγοντας πως αναπόφευκτα αφορά στο Δ.Σ. η όποια πρόθεση του δημάρχου Αθηναίων, αν δηλαδή θα συνεχίσει να είναι δήμαρχος ή αν θα αποχωρήσει για να γίνει πρόεδρος κόμματος ή αν θα είναι και τα δύο.

Όταν έφτασε η στιγμή να τοποθετηθεί ο Χάρης Δούκας σε όλα τα ζητήματα που τέθηκαν, αρκέστηκε στο τέλος να πει πάνω σε αυτό: «Είμαι εδώ, δουλεύω και θα είμαι δήμαρχος, θα παραμείνω δήμαρχος με οποιαδήποτε εξέλιξη και θέλω εδώ να συζητάμε όπως συζητάμε και να αφήσουμε τα πολιτικά, να μην πολιτικοποιούμε τα θέματα, για να μπορούμε να έχουμε και αποτέλεσμα».

Ζήτησε εκλογές στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις 3 και 10 Νοεμβρίου

Υπενθυμίζεται ότι ο Χάρης Δούκας κατέθεσε οδικό χάρτη, την Τρίτη (25/06), με ταυτόχρονη διαφύλαξη της ενότητας στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και έτσι ζήτησε να γίνει εκλογή νέας ηγεσίας στο κόμμα, προτείνοντας μάλιστα ως ημερομηνίες την 3η και τη 10η Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, σε πρόταση που απέστειλε προς τον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, αλλά και τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή (30/06), ο Χάρης Δούκας αναφέρει τα βήματα που προτείνει έως την εκλογή νέας ηγεσίας, τονίζοντας παράλληλα ότι ο οδικός χάρτης «εξασφαλίζει, πρώτον, τη δυνατότητα πολιτικής συζήτησης για την αναγκαία επανεκκίνηση και ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ-Κίνηματος Αλλαγής και δεύτερον, τον προσδιορισμό των εκλογών ανάδειξης ηγεσίας, σε χρόνο που δεν επιτρέπει μακροχρόνιες διαδικασίες που οδηγούν σε εσωστρέφεια».

Η επιστολή του Χάρη Δούκα είναι η εξής: «Αγαπητοί Σύντροφοι, την Κυριακή στις 30/06/2024 έχουμε την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Στόχος όλων μας είναι να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε την επανεκκίνηση που χρειαζόμαστε, ώστε να γίνει το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής η μεγάλη δύναμη που θα οδηγήσει στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου.

Αυτό προϋποθέτει δημιουργική συζήτηση, χωρίς εντάσεις και πολώσεις. Ευνόητο είναι πως οι εργασίες της Κ.Π.Ε πρέπει να διεξαχθούν με απόλυτη διαφάνεια και δημοκρατία, χωρίς αποκλεισμούς. Η γόνιμη συζήτηση που ευελπιστώ πως θα γίνει, χρειάζεται να καταλήξει σε έναν οδικό χάρτη για τα επόμενα βήματά μας.

Συγκεκριμένα, προτείνω:

  • Nα γιορτάσουμε ενωτικά τα 50 χρόνια της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτέμβρη.
  • Να διεξαχθεί Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, στις αρχές Οκτώβρη, για να συζητήσουμε τις πολιτικές εξελίξεις και τους κεντρικούς πολιτικούς άξονες του Κινήματός μας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Κινήματός μας και των κοινωνικών φορέων, όπως προβλέπει το καταστατικό.
  • Στη συνέχεια να οδηγηθούμε συντεταγμένα στην ψηφοφορία για την ανάδειξη, από τα μέλη και τους φίλους μας, της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.
  • Προτείνω η ψηφοφορία να διεξαχθεί στις 3 και 10 Νοεμβρίου, με τις διαφανείς και αξιόπιστες διαδικασίες που έγιναν στις εκλογές του 2017 και του 2021.

Θεωρώ ότι ο οδικός χάρτης εξασφαλίζει, πρώτον, τη δυνατότητα πολιτικής συζήτησης για την αναγκαία επανεκκίνηση και ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ-Κίνηματος Αλλαγής. Δεύτερον, τον προσδιορισμό των εκλογών ανάδειξης ηγεσίας, σε χρόνο που δεν επιτρέπει μακροχρόνιες διαδικασίες που οδηγούν σε εσωστρέφεια. Ελπίζω ότι θα σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και της ευθύνης μας απέναντι στους πολίτες και την χώρα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα