ΑΘΗΝΑ
01:40
|
29.09.2024
Το 96% του πληθυσμού των 2,1 εκατομμυρίων κατοίκων της Γάζας θα είναι αντιμέτωπο με τον εφιάλτη της πείνας τουλάχιστον ως τον Σεπτέμβριο του 2024.
Παιδιά της Γάζας που πεινούν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δραματική προειδοποίηση για τον κίνδυνο λιμοκτονίας περίπου μισό εκατομμυρίου ανθρώπων στη Λωρίδα της Γάζας απηύθυνε η οργάνωση «Integrated Food Security Phase Classification» (IPC) που συνεργάζεται με αρμόδιες οργανώσεις του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση λιμών και επισιτιστικής ανασφάλειας.

Η οργάνωση επισημαίνει πως υπάρχει υψηλός κίνδυνος λιμού σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας ιδιαίτερα όσο συνεχίζεται (από τις 6 Μαΐου) η ουσιαστική απαγόρευση προώθησης ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή, ιδιαίτερα μετά την κατάληψη του μεθοριακού περάσματος της Ράφα στα σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο από τον ισραηλινό στρατό.

Τα στοιχεία του οργανισμού δείχνουν πως περνούν μέρες πριν μπορέσει το ένα τέταρτο του πληθυσμού να βάλει κάτι στο στόμα του.

Τονίζει πως το 96% του πληθυσμού των 2,1 εκατομμυρίων κατοίκων της Γάζας θα είναι αντιμέτωπο με τον εφιάλτη της πείνας τουλάχιστον ως τον Σεπτέμβριο του 2024 και πως όλος ο θύλακας πλέον έχει μπει στην κατηγορία της έκτακτης επισιτιστικής κρίσης (Φάση 4) καθώς πλέον πάνω από το 22% λιμοκτονεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα