ΑΘΗΝΑ
05:07
|
30.06.2024
Τα εμπορικά αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξάνονται κατά 0,8% στα 460,7 εκ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα.
Εξόρυξη πετρελαίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν ελαφρώς την Πέμπτη μετά τις αυξανόμενες ανησυχίες για τη ζήτηση στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη πετρελαιοκαταναλωτική χώρα στον κόσμο, και τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με το χρόνο μείωσης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), ενώ η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή περιορίζει την περαιτέρω πτώση των τιμών.

Το διεθνές αργό τύπου αναφοράς Brent διαπραγματευόταν στα 84,44 δολάρια ανά βαρέλι στις 10.25 π.μ. τοπική ώρα (0725 GMT), μειωμένο κατά 0,03% από την τιμή κλεισίματος των 84,47 δολαρίων ανά βαρέλι στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο αμερικανικός δείκτης αναφοράς West Texas Intermediate (WTI) διαπραγματευόταν την ίδια ώρα στα 80,84 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 0,07% από την προηγούμενη συνεδρίαση που έκλεισε στα 80,90 δολάρια ανά βαρέλι.

Τα αμερικανικά εμπορικά αποθέματα αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 0,8%, ή περίπου 3,6 εκατομμύρια βαρέλια, στα 460,7 εκατομμύρια βαρέλια κατά την εβδομάδα που έληξε στις 21 Ιουνίου, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας. Η προσδοκία της αγοράς ήταν ότι τα αποθέματα θα μειώνονταν κατά περίπου 2,6 εκατομμύρια βαρέλια.

Την ίδια περίοδο, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά περίπου 2,7 εκατομμύρια βαρέλια στα 233,9 εκατομμύρια βαρέλια.

Παρά την καλοκαιρινή περίοδο, κατά την οποία η ζήτηση πετρελαίου είναι συνήθως υψηλή, τα στοιχεία που υποδεικνύουν αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού πετρελαίου προκάλεσαν ανησυχίες για τη ζήτηση και στήριξαν τις χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου.

Εν τω μεταξύ, οι προσδοκίες ότι η Fed θα μειώσει το επιτόκιο πολιτικής της αργότερα από το αναμενόμενο συνεχίζουν να τροφοδοτούν τις ανησυχίες των παραγόντων της αγοράς για τη ζήτηση.

Οι αξιωματούχοι της Fed συνέχισαν την καθοδήγησή τους με «προσεκτικά» λόγια καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι τα στοιχεία για το ακαθάριστο εθνικό προϊόν που θα ανακοινωθούν αργότερα εντός της ημέρας θα δώσουν εικόνα για την κατάσταση της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ. Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν στενά τα στοιχεία για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες, τα οποία η Fed θεωρεί δείκτη πληθωρισμού, που είναι προγραμματισμένα για την Παρασκευή.

Ωστόσο, η κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων στη Μέση Ανατολή, όπου βρίσκεται η συντριπτική πλειονότητα των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου, περιόρισε τις πτωτικές κινήσεις των τιμών τροφοδοτώντας τις ανησυχίες των παραγόντων της αγοράς για το ενδεχόμενο διαταραχής των παγκόσμιων οδών ενεργειακού εφοδιασμού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εξοντώστε τον: Μετά τον Κόρμπιν και τον Φίτσο, ο Μελανσόν

Κίνα και Περού ολοκλήρωσαν «ουσιώδεις διαπραγματεύσεις» για την αναβάθμιση της ΣΕΕ

Όρμπαν: Οι ηγέτες της Ε.Ε. επιδιώκουν να σύρουν την Ευρώπη στη σύγκρουση της Ουκρανίας

Οι Μαυριτανοί ψηφίζουν σε προεδρικές εκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα