ΑΘΗΝΑ
18:06
|
30.06.2024
Από νωρίς το πρωί έως τις 11.45 π.μ. σήμερα 28/6 και με βασικά αιτήματα τη μισθολογική αναπροσαρμογή και τη στελέχωση των καταστημάτων της τράπεζας.
Πανελλαδική η στάση εργασίας στην Τράπεζα Πειραιώς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στις υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ) προκήρυξε στάση εργασίας από τις 7.45 π.μ. έως 11.45 π.μ. για σήμερα 28/6, ημέρα που πραγματοποιείται η γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας. Τα βασικά αιτήματα των εργαζομένων είναι η μισθολογική αναπροσαρμογή 10% κατ’ ελάχιστον των αποδοχών του συνόλου του προσωπικού, η άμεση στελέχωση καταστημάτων και υπηρεσιών με το απαραίτητο προσωπικό και η υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης.

«Η ανακοίνωση διανομής μερίσματος στην επικείμενη Γ.Σ. από το Δ/ντα Σύμβουλο, πλαισιωμένο από τα υψηλόβαθμα στελέχη που έσπευσαν να καρπωθούν το παχυλό bonus δωρεάν διάθεσης μετοχών ύψους € 4,2 εκατ., θα αγνοήσει και πάλι επιδεικτικά τους εργαζόμενους οι οποίοι είναι οι πραγματικοί συντελεστές αυτής της εντυπωσιακής κερδοφορίας των € 800 εκατ. που κατέγραψε η Τράπεζα το 2023», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος των εργαζομένων της Πειραιώς.

Και συμπληρώνει: «Ο ΣΕΥΤΠΕ καταγγέλλει ότι πίσω από τη βιτρίνα του rebranding και του ψηφιακού μετασχηματισμού βρίσκονται οι για πάνω από μία 10ετία μισθολογικά καθηλωμένοι εργαζόμενοι που αδυνατούν πια να βγάλουν τον μήνα. Εκείνοι που συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες να κρατήσουν όρθιο τον πελατοκεντρικό χαρακτήρα της Τράπεζας με πλεόνασμα ανθρωπιάς και επαγγελματισμού, κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο πύρινα μέτωπα στην Αττική-Φωτιές σε Κερατέα και Σταμάτα (upd)

Τέσσερις νεκροί και 20 τραυματίες σε έκρηξη οικιακού αερίου στη Σμύρνη της Τουρκίας

Υεμένη: Συνομιλίες ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών

Η Καραϊβική προετοιμάζεται για τον «πολύ επικίνδυνο» τυφώνα Beryl

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα