ΑΘΗΝΑ
17:39
|
01.07.2024
Ένας δράστης επίθεσης με βαλλίστρα εναντίον ενός αστυνομικού που φύλαγε την ισραηλινή πρεσβεία στο Βελιγράδι πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε το Σάββατο.
Ένα άτομο βρίσκεται στο έδαφος, καθώς αστυνομικοί φρουρούν την περιοχή μετά από επίθεση, κοντά στην ισραηλινή πρεσβεία στο Βελιγράδι, Σερβία, 29 Ιουνίου 2024.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας δράστης επίθεσης με βαλλίστρα εναντίον ενός αστυνομικού που φύλαγε την ισραηλινή πρεσβεία στο Βελιγράδι πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε το Σάββατο σε αυτό που ο υπουργός Εσωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς χαρακτήρισε τρομοκρατική επίθεση κατά της Σερβίας, μεταδίδει το Reuters.

Ο αστυνομικός βρίσκεται σε απειλητική για τη ζωή του και υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, επικαλούμενο τον Ντάτσιτς. Κανένας υπάλληλος της πρεσβείας δεν τραυματίστηκε, δήλωσε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Ντάτσιτς είπε ότι ο αστυνομικός που δέχθηκε την επίθεση χτυπήθηκε στο λαιμό με ένα βέλος και πυροβόλησε πολλούς πυροβολισμούς στον δράστη, σκοτώνοντάς τον.

«Πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση κατά της Σερβίας», είπε στη δήλωση που μεταδόθηκε από το Tanjug.

Είπε ότι έχουν συλληφθεί πολλά άτομα που πιστεύεται ότι συνδέονται με το περιστατικό.

«Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι αυτοί (οι συλληφθέντες) είναι ήδη γνωστοί στις υπηρεσίες ασφαλείας και μιλάμε για την οργάνωση Ουαχαμπί, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώνεται», είπε ο Ντάτσιτς, αναφερόμενος σε μια αυστηρή σχολή του Ισλάμ.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ δήλωσε ότι υπήρξε «απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης κοντά στην ισραηλινή πρεσβεία στο Βελιγράδι».

«Η πρεσβεία είναι κλειστή και κανένας υπάλληλος της πρεσβείας δεν τραυματίστηκε. Οι συνθήκες του συμβάντος διερευνώνται», αναφέρεται στην ανακοίνωσή της.

Ιδρύματα που συνδέονται με το Ισραήλ σε όλο τον κόσμο βρίσκονται σε υψηλό συναγερμό για επιθέσεις και διαμαρτυρίες από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε τον πόλεμό του για την εξάλειψη της Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακα της Γάζας, αφού η ισλαμιστική μαχητική ομάδα ηγήθηκε των θανατηφόρων επιθέσεων στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Ο αστυνομικός βρισκόταν σε φυλάκιο και ο δράστης τον είχε πλησιάσει πολλές φορές ρωτώντας τον πού βρίσκεται ένα μουσείο. Κουβαλούσε μια τσάντα από την οποία κάποια στιγμή πήρε τη βαλλίστρα και πυροβόλησε τον φρουρό, είπε ο Ντάτσιτς.

Οι ανακριτές της αστυνομίας με λευκές ιατροδικαστικές στολές περικύκλωσαν το σώμα του υπόπτου στον δρόμο έξω από το κτίριο, το οποίο είχε κατακλύσει αστυνομικά οχήματα.

Το 2009, ένα σερβικό δικαστήριο καταδίκασε τέσσερις μουσουλμάνους, οπαδούς της πουριτανικής αίρεσης σουνιτών Ουαχαμπί, σε φυλάκιση για συνωμοσία επίθεσης σε γήπεδο ποδοσφαίρου σε μια νότια πόλη Νόβι Παζάρ, την πρωτεύουσα της περιοχής Σαντζάκ της Σερβίας, όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι μετριοπαθείς μουσουλμάνοι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λονδίνο: «Δραπέτευσαν» ξανά άλογα του Ιππικού στο κέντρο της πόλης

Εκκενώσεις λόγω των πυρκαγιών σε Χίο και Κω -Φωτιά στο Ηράκλειο Κρήτης

Γαλλία: Σύλληψη δύο κορυφαίων σκηνοθετών για σεξουαλική κακοποίηση

Γάζα: Ελεύθερος μετά από επτά μήνες ο διευθυντής του αλ Σίφα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα