ΑΘΗΝΑ
23:09
|
05.07.2024
Αν η πολιτική κατάσταση στη χώρα θυμίζει το μετεμφυλιακό παρακράτος, τότε σίγουρα η ερωτική θυμίζει ψυχροπολεμική συνθήκη.
Εικονογράφηση: Lucia Marquez
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την καλησπέρα μου σε όλες τις απελπιστικά αγανακτισμένες υπάρξεις,

Η σημερινή πολεμική ανταπόκριση θα μπορούσε να εντοπίζεται στο μεσοστράτι των απομνημονευμάτων της Κάρι Μπράντσο και του Καρόλου Μαρξ. Όλα ξεκίνησαν όταν εισέβαλε στο σπίτι Εκείνη. Τα μάτια της ήτανε κόκκινα απ’ την κούραση και η κατάσταση στην οποία βρισκόταν δεν θα μπορούσε παρά να χαρακτηριστεί ως εμπόλεμη.

Δεν είχε ούτε βδομάδα που γράφτηκε σε γνωστή εφαρμογή γνωριμιών. Αν η πολιτική κατάσταση στη χώρα θυμίζει το μετεμφυλιακό παρακράτος, τότε σίγουρα η ερωτική θυμίζει ψυχροπολεμική συνθήκη. Υπάρχουν δηλαδή δύο ή και περισσότερες πυρηνικές υπερδυνάμεις, οι οποίες αποφεύγουν να πολεμήσουν μεταξύ τους, ακριβώς επειδή διαθέτουν δύναμη ίσης καταστροφικής αξίας. Συχνά η υπομονή δεν είναι δεδομένη και η στρατηγική δεν είναι ξεκάθαρη. Αυτό που θέλω να πω είναι πως ενίοτε πέφτει καμία βομβίτσα. Το γεγονός θα μπορούσε να οφείλεται στην αντικατάσταση της καύλας απ’ την κατανάλωση και της παραγωγικής αξίας απ’ την καταστροφική μας υπεραξία. Άλλωστε η καταστροφή είναι πάντα πιο εύκολη διαδικασία από τη δημιουργία.

Το ποτήρι έπεσε απ’ τα χέρια της και τα μυριάδες κομματάκια του πλέον θύμιζαν δροσοσταλίδες στα πλακάκια της κουζίνας. Ο χρόνος σταμάτησε αρκετά ώστε να βάλει τις σκέψεις της σε μια τάξη. «Μετά από άπειρα swipe left και ελάχιστα swipe right, στην οθόνη του κινητού μου εμφανίστηκε ένα ενδιαφέρον match», είπε και ο παρατεταμένος ήχος του κουδουνιού την διέκοψε. Δύο λεπτά αργότερα στο σπίτι μπήκαν φουριόζες η Έλενα, η Αγγελική και η Ντία. Άνοιξα κι έπιασα να μαζεύω τα γυαλιά απ’ το πάτωμα. «Της τα πες τα ξεφτιλίκια σου; Ή δεν πρόλαβες; Μωρή είσαι για πολλά φάσκελα», είπε η Έλενα και θρονιάστηκε σαν σωστή κυρία στην πολυθρόνα. 

«Είχα μείνει στο σημείο όπου στην οθόνη του κινητού μου εμφανίστηκε Εκείνος. Ετών 44, βέρος Εκαλιώτης, παντρεμένος χωρισμένος με δύο παιδιά. Φυσικά δεν αποκάλυψε καμία απ’ τις πιο πάνω πληροφορίες μέσω των μηνυμάτων που ανταλλάξαμε. Και μη νομίζετε πως αυτά είναι αρκετά για red flags», συνέχισε εκείνη. «Να μωρή», της είπε η Έλενα και την φασκέλωσε. «Άστην μωρή να τελειώσει την ιστορία σαν άνθρωπος και τη φασκελώνουμε όλες μαζί στο τέλος» είπε η Ντία.

«Φτάνουμε στο εστιατόριο και flexάρει το επίθετο του. Έχω κάνει μια κράτηση στο όνομα τάδε. Καθ’ όλη τη διάρκεια του φαγητού επέμενε πως δεν είχε δει ποτέ πιο όμορφη κοπέλα, πως είναι ανέλπιστα υπέροχο το ραντεβού μας κλπ, κλπ», συνέχισε εκείνη. «Φυσικά και είπε το όνομα του πατέρα του. Χωρίς αυτό πώς θα γαμήσει; Άσε που αν μας πεις πως ήταν και φίφας, τότε σίγουρα στη ζωή του έχει υπάρξει μόνο γιος του πατέρα του και τίποτε άλλο», τη σταμάτησε ξανά η Έλενα. «Ρε συ έχω μια φίλη που την πάτησε μ’ αυτόν, χρησιμοποιούσε την ίδια εφαρμογή. Τελείωσε την ιστορία και θα την πάρουμε τηλέφωνο αν θέλεις», είπε η Αγγελική.

«Λοιπόν γυρνάμε στο σπίτι, τον φιλάω για καληνύχτα και ανεβαίνω στο σπίτι να κοιμηθώ χαρούμενη που το πρώτο ραντεβού μου ήταν τόσο πετυχημένο. Την επόμενη μέρα συνεχίζουμε να μιλάμε και ανακαλύπτουμε πως εξαιτίας ορισμένων επαγγελματικών μου υποχρεώσεων και των διακοπών που είχε κανονίσει εκείνος με τα παιδιά του, θα τα λέγαμε ξανά μετά από έναν μήνα. Τότε είδα τα πρώτα σημάδια. Δημιουργήθηκε μια παρεξήγηση ως προς το αν τον γουστάρω όσο αυτός. Κατέληξε να μου προτείνει να με δει έστω για 10 λεπτά στο αμάξι. Κολακεύτηκα και συμφώνησα. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ήταν κάτω απ’ το σπίτι μου. Η συζήτηση έγινε φάσωμα, το φάσωμα έγινε χαμούρεμα και το χαμούρεμα, σεξ και ο τύπος συνέχιζε να μην είναι ευχαριστημένος. Ξεκινάει να γίνεται το σεξ και κάποια στιγμή εγώ τελειώνω. Φροντίζω φυσικά το ίδιο δια αυτόν. Και από εκεί ξεκίνησε ο Γολγοθάς μου. Μετά το σεξ, γυρνάει και μου λέει πως δεν θα έπρεπε να τον έχω «πιέσει» να τελειώσει τόσο γρήγορα και πως τον χρησιμοποίησα σαν εργαλείο του σεξ. Άρχισε να γελάει ειρωνικά και στη συνέχεια αποπειράθηκε ένα εντελώς αποτυχημένο αστείο στα αγγλικά (γιατί είχε σπουδάσει πριν από μια εικοσαετία στο Λονδίνο και του έμεινε κουσούρι το αγγλικό) «I came, so you’ re obligated to come right now, εσύ είσαι αυτή, χαχαχα». Επέμενε πως του χάλασα τον τρόπο με τον οποίο είχε φανταστεί το σεξ. Το ζήτημα είναι πως για μένα το σεξ ήρθε ανέλπιστα, η συνεννόηση που είχαμε ήταν να τα πούμε για δέκα λεπτά. Μου ζήτησε να μείνει, ενώ ήδη του είχα πει πως έχω πρωινό ξύπνημα. Όταν ξεκίνησε να ντύνεται παρατήρησα κάποια σημάδια πάνω του τα οποία έμοιαζαν με κονδυλώματα. Φυσικά και τον ρώτησα τι είναι. Μου είπε πως θα έπρεπε να ντρέπομαι και μόνο που τον ρωτάω κάτι τέτοιο και πως αυτός σε αντίθεση με εμένα δεν είναι δημόσια μήτρα. Έφυγε απ’ το σπίτι και ένιωσα τόσο άσχημα με την εαυτή μου», είπε.

Μετά η Αγγελική πήρε την φίλη και από το τηλεφώνημα προέκυψε πως η φίλη είχε άλλες τέσσερεις φίλες, οι οποίες είχαν κολλήσει όλες κονδυλώματα, από έναν τύπο που επιδίδεται αγόγγυστα και αβασάνιστα σε slut shaming και που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να κατηγορηθεί για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Καλό θα ήταν τα ανεξάρτητα και χειραφετημένα κορίτσια να μην ξενυχτάνε με κανένα μυστικό, να ξεφωνίζουν τους μαλάκες, ειδικά όταν δεν είναι αυθύπαρκτοι, όταν δηλαδή δεν μπορούν να υπάρξουν πέρα απ’ τη σκιά του πατέρα τους. Καλό θα ήταν να επιλέγουμε τη δημιουργία συμμαχικών σχέσεων αλληλεγγύης, απ’ την ολοσχερή καταστροφή της προσωπικότητας του απέναντι. Καλό θα ήταν να έχουμε πάντα υπόψη μας τις καλές σεξουαλικές πρακτικές.

Απ’ την ερωτικώς εμπόλεμη Αθήνα,
Για το Κοσμοδρόμιο,
Η Γειτόνισσα

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Πάπας αφόρισε Αρχιεπίσκοπο αφού κρίθηκε ένοχος για σχίσμα

Αστυνομία: Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις στις 6/7 στο Παλαιό Φάληρο

Βουλγαρία: Ανακαλύφθηκε μαρμάρινο άγαλμα 2 μ. που απεικονίζει τον θεό Ερμή

Καστοριά: Ιδρύεται σχολή Αστυφυλάκων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα