ΑΘΗΝΑ
23:17
|
08.07.2024
Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα, ο καρχαρίας έχει διαφύγει σε ανοιχτά νερά και δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιο σχέδιο για τον περιορισμό του.
Καρχαρίας στο Τέξας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πανικό προκάλεσε σε παραλία στις νότιες ακτές του Τέξας στις ΗΠΑ η παρουσία καρχαρία ο οποίος τραυμάτισε τέσσερα άτομα στις 4/7.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης καταγράφηκαν τέσσερα ξεχωριστά περιστατικά με τον καρχαρία, συμπεριλαμβανομένων δύο δαγκωμάτων, αναφέρθηκαν στα ανοικτά του θερέτρου South Padre Island.

Για ένα εξ’ αυτών το αστυνομικό τμήμα του South Padre Island δήλωσε ότι έλαβε κλήση που ανέφερε ένα «σοβαρό» δάγκωμα καρχαρία στο πόδι περίπου στις 11 π.μ. τοπική ώρα την Πέμπτη, 4 Ιουλίου.

Πλάνα που κατέγραψε παραθεριστής, μάρτυρας του ενός εκ των τεσσάρων περιστατικών δείχνουν έναν καρχαρία να κολυμπά κοντά στην ακτή, στην περιοχή που φέρεται να έγινε η επίθεση. Το θύμα έλαβε ιατρική φροντίδα από γιατρούς, προτού μεταφερθεί στο πλησιέστερο κέντρο υγείας.

Αμερικανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο και για δεύτερο άτομο που δαγκώθηκε από τον καρχαρία, ένας άλλος υπέστη εκδορές, ενώ ένας τέταρτος τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να απωθήσει τον καρχαρία. Το δεύτερο θύμα του δαγκώματος μεταφέρθηκε επίσης στο κέντρο υγείας στο Μπράουνσβιλ, ενώ ο ένας από τους άλλους δύο τραυματίες μεταφέρθηκε αεροπορικώς για «περαιτέρω θεραπεία», ανακοίνωσε η αστυνομία το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ο καρχαρίας έχει διαφύγει σε ανοιχτά νερά και δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιο σχέδιο για τον περιορισμό του. Διευκρινίζεται πως σύμφωνα με τους ειδικούς οι επιθέσεις καρχαριών και η παρουσία τους εν γένει δεν είναι συνηθισμένες στην περιοχή, ως εκ τούτου, πλέον οι παραθεριστές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρίσι: Σε απεργία προχωρούν τα αεροδρόμια λίγες μέρες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Διάσωση 283 μεταναστών-προσφύγων στη Γαύδο: Μεταφέρθηκαν σε δομή Αγιά Χανίων

Έρευνα Lancet: Ο πραγματικός αριθμός των νεκρών στη Γάζα είναι αρκετά μεγαλύτερος

Επιστήμονες: Προσοχή στις τροφικές δηλητηριάσεις λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα