ΑΘΗΝΑ
21:13
|
08.07.2024
Σύμφωνα την ΕΛ.ΑΣ τα ξημερώματα της Πέμπτης (4/7), εντόπισαν ένα γατάκι νεκρό, έχοντας ακρωτηριασμένα τα τέσσερα πόδια του.
Κτηνωδία στη Θεσσαλονίκη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καθημερινά έχουν γίνει πλέον τα περιστατικά κακοποίησης ζώων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Το συγκεκριμένο περιστατικό κακοποίησης ζώου σημειώθηκε στην περιοχή του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, με άλλο ένα γατάκι να εντοπίζεται νεκρό και ακρωτηριασμένο, τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Είναι το τρίτο περιστατικό που συνέβη στη Θεσσαλονίκη με γάτα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα στην ίδια περιοχή και εκφράζονται φόβοι ότι είναι ένας ο άνθρωπος που κακοποιεί τα ζώα με αυτόν τον βάναυσο τρόπο.

Σύμφωνα με την καταγγελία που υπέβαλε στην ΕΛ.ΑΣ η πρόεδρος φιλοζωικού σωματείου, τα ξημερώματα της Πέμπτης (4/7), εντόπισαν ένα ακόμα γατάκι νεκρόέχοντας ακρωτηριασμένα τα τέσσερα πόδια του. Η μήνυση υποβλήθηκε το μεσημέρι και είναι κατά του αγνώστου δράστη για το αδίκημα της παράβασης της νομοθεσίας περί ζώου συντροφιάς.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του φιλοζωικού σωματείου «αδέσποτα Σέιχ Σου», κα. Βούλα Τζάνου, σήμερα το πρωί ενημερώθηκε για το δεύτερο περιστατικό, ενώ το γατάκι εντόπισε μια κάτοικος της περιοχής που είχε βγάλει βόλτα το σκυλάκι της και απαθανάτισε με την κάμερα του κινητού της τηλεφώνου το αποτρόπαιο θέαμα. Όπως είπε, ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση με σπασμένο σαγόνι και ακρωτηριασμένα τα τέσσερα πόδια της, ενώ βρέθηκε στη μέση του δρόμου και δεν αποκλείεται να το χτύπησε και κάποιο όχημα.

Σύμφωνα με την κυρία Τζανου, υπάρχει κάποιο άτομο στη περιοχή που προβαίνει σε αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις κατά των ζώων, τονίζοντας ότι δεν αποκλείεται να είναι το ίδιο άτομο που εμπλέκεται στο πρώτο περιστατικό που σημειώθηκε πριν από λίγο καιρό στην ίδια περιοχή με τον ακρωτηριασμό των δύο ποδιών μιας γάτας.

Όπως ανέφερε στο Live News o δικηγόρος Όθωνας Παπαδόπουλος, το τελευταίο διάστημα στην περιοχή Λαγκαδά Θεσσαλονίκης εντοπίζονται τα άψυχα σώματα ζώων, τα οποία έχουν βρεθεί ακρωτηριασμένα στα άκρα τους. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστά τρία περιστατικά ακρωτηριασμών ζώων στην περιοχή.

Τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής έχουν ξεσηκωθεί και όπως αναφέρουν, όταν εντόπισαν το πρώτο ακρωτηριασμένο γατάκι «δεν μας πέρασε από το μυαλό ότι υπήρχε κάποιο άρρωστο άτομο».

Οι Αρχές αναζητούν οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες της περιοχής προκειμένου να εντοπίσουν την ταυτότητα του δράστη, ενώ σύμφωνα με τα τραύματα ο δράστης χρησιμοποιεί σπαθί προκειμένου να ακρωτηριάσει τα γατάκια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διάσωση 283 μεταναστών-προσφύγων στη Γαύδο: Μεταφέρθηκαν σε δομή Αγιά Χανίων

Έρευνα Lancet: Ο πραγματικός αριθμός των νεκρών στη Γάζα είναι αρκετά μεγαλύτερος

Επιστήμονες: Προσοχή στις τροφικές δηλητηριάσεις λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Τέξας: Δύο νεκροί από τον τυφώνα Beryl-Μετακινείται στις κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα