ΑΘΗΝΑ
22:41
|
24.06.2026
Ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το βράδυ κοντά στο ρέμα της Χελιδονούς και γρήγορα επεκτάθηκε σε εργοστάσια και αποθήκες στην περιοχή.
Οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής επικεντρώνονται στην κατάσβεση πυρκαγιάς σε επιχείρηση με χαρτικά στην οδό Τατοΐου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπό έλεγχο τέθηκε μετά από ολονύχτιες προσπάθειες της Πυροσβεστικής η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες Τρίτη, λίγο μετά τις 11 το βράδυ σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στην Λεωφόρο Καραμανλή, κοντά στο ρέμα της Χελιδονούς, στον δήμο Αχαρνών και λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή επεκτάθηκε γρήγορα σε εργοστάσια και αποθήκες στην ευρύτερη περιοχή.

Μετά την οριοθέτηση της πυρκαγιάς κατά μήκος του ρέματος, οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής επικεντρώνονται στην κατάσβεση πυρκαγιάς σε επιχείρηση με χαρτικά στην οδό Τατοΐου καθώς οι φλόγες σε επιχείρηση με πλαστικά έχουν πλέον περιοριστεί.

Οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή έχουν ενισχυθεί και στο σημείο επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.

Δύο μηνύματα μέσω 112 εστάλησαν χθες λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής ζητώντας τους να είναι σε ετοιμότητα και να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, με κλειστές πόρτες και παράθυρα, λόγω του καπνού.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή των Αχαρνών, παραμένει σε ισχύ η εκτροπή των οχημάτων στην οδό Τατοΐου, από το ύψος της οδού Δεκελείας ως το ύψος της λεωφόρου Καραμανλή. Στα υπόλοιπα σημεία διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε ύφεση η φωτιά στο παλιό ξενοδοχείο ΠΑΛΛΑΣ στο Λουτράκι

Αναζητούν τον 17χρονο Κωνσταντίνο Δ. που εξαφανίστηκε στη Νίκαια

Νεκρά εκατοντάδες χιλιάδες πτηνά στη Γαλλία λόγω καύσωνα

Τερματίζεται η απεργία πείνας του Αριστοτέλη Χαντζή και της Suzon Doppagnea για τα προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα