ΑΘΗΝΑ
01:23
|
08.09.2024
«Η βοήθεια της Ελλάδας στην Ουκρανία έχει δημιουργήσει κενά «στις δικές μας αμυντικές ικανότητες», απλά και κατανοητά δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας!
Ομολογία Μητσοτάκη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δήλωση σοκ, για εμάς από ότι φαίνεται και όχι για τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, ήταν η δήλωση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος μίλησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, περί «κενών» στις αμυντικές ικανότητες της χώρας, ως αποτέλεσμα της στήριξης στην Ουκρανία!!

Ο ναύαρχος Αποστολάκης αμέσως εξέδωσε ανακοίνωση όπου επισημαίνει ότι «Η δήλωση του Πρωθυπουργού είναι εξαιρετικά ανησυχητική, πλην όμως, έρχεται δυστυχώς να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες και τις προειδοποιήσεις που εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ., ως υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση, είχαμε τονίσει σε κάθε δοθείσα ευκαιρία».

Και για να προλάβει τα τρολ της ΝΔ που έχουν αναλάβει εργολαβία την προσπάθεια απαξίωσης του ναυάρχου, επισημαίνει στην ανακοίνωση του «Σε ερωτήσεις και ομιλίες μου στη Βουλή είχα τονίσει ότι, δεν συμφωνούμε με την αποστολή οπλικών συστημάτων αλλά και ότι η οποιαδήποτε βοήθεια δοθεί στην Ουκρανία δεν θα πρέπει να αποβεί εις βάρος των αμυντικών ικανοτήτων της χώρας μας. Ως απάντηση είχαμε λάβει διαβεβαίωση ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί».

Αναλυτικά:

Η βοήθεια της Ελλάδας προς την Ουκρανία έχει δημιουργήσει κενά «στις δικές μας αμυντικές ικανότητες», παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Nadia Schadlow, μέλος του Hudson Institute και πρώην Αναπληρώτρια Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, στο πλαίσιο του NATO Public Forum, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

«Τα κράτη-μέλη συνεισφέρουν όμως και στις αμυντικές δυνατότητες της Ουκρανίας, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας στη συνέχεια ότι αυτή η συνεισφορά έχει προκαλέσει «κενά» στις εγχώριες αμυντικές ικανότητες.

«Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να εξετάσουμε τα κενά που έχει δημιουργήσει αυτό στις δικές μας αμυντικές ικανότητες. Όσο κι αν μιλάμε για εξελιγμένα συστήματα, πρέπει επίσης να βεβαιωθούμε ότι διαθέτουμε τα στοιχειώδη», είπε χαρακτηριστικά, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα