ΑΘΗΝΑ
18:56
|
15.07.2024
Από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 11/7 έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής.
Στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Τουρισμού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χωρίς ταξί θα είναι, από σήμερα Πέμπτη στις 6 το πρωί και έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής, η Αθήνα, μετά την ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) για προκήρυξη 24ωρης απεργίας, καθώς στη Βουλή αναμένεται να ψηφιστεί τροπολογία του υπουργείου Τουρισμού που απαγορεύει διά νόμου τους ελέγχους στους οδηγούς ΙΧ που μεταφέρουν επιβάτες.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι αυτοκινητιστές, με την τροπολογία «ξεπουλιέται το μεταφορικό έργο» και απαλλοτριώνεται το επάγγελμά τους, καθώς «στηρίζονται με κάθε τρόπο τα ολιγοπώλια και οι πολυεθνικές».

Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ:

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Α.Τ.Α. που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024 στα γραφεία του Συνδικάτου μας, αποφασίστηκε ομόφωνα από όλες τις παρατάξεις 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ για την  Πέμπτη  11 Ιουλίου, ημέρα ψήφισης του ξεπουλήματος του μεταφορικού έργου που προωθείται από το Υπ. Τουρισμού υπέρ των επιβατικών ΙΧ.

Σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία θέλει να απαγορέψει δια νόμου τον έλεγχο που συνταγματικά έχουν δικαίωμα να ασκούν οι ελεγκτικές αρχές τόσο στους οδηγούς των συγκεκριμένων οχημάτων, όσο και στους μεταφερόμενους επιβάτες.

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση δεν αντιλήφθηκε το μήνυμα της 9ης Ιουνίου που της έδωσε ο κλάδος και ο Ελληνικός λαός. Συνεχίζει ακάθεκτη το έργο ισοπέδωσης ενός ολόκληρου κλάδου  υπέρ των καρτελ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ

Υπερασπιζόμαστε την εργασία μας, τη ζωή μας και το μέλλον μας!

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση δείχνει με κάθε τρόπο την διάθεση της να απαλλοτριώσει το επάγγελμά μας στηρίζοντας με κάθε τρόπο τα ολιγοπώλια και τις πολυεθνικές. Είναι στο χέρι μας να της δώσουμε να καταλάβει ότι δεν ανεχόμαστε άλλο τις πρακτικές υπονόμευσης που ακολουθεί απέναντι στην οικογενειακή μας γαλήνη και την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΧΗ

Είναι η ώρα του Ταξί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά σε πολυώροφο κτίριο στην Κηφισίας

Δέσμευση δεκάδων τραπεζικών λογαριασμών στην Πάτμο λόγω χρεών

Ο κορονοϊός παραμένει εδώ…

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Από την Παλαιστίνη στο Παρίσι με σημαία την Αντίσταση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα