ΑΘΗΝΑ
01:31
|
08.09.2024
Εκατοντάδες επιβάτες πλοίου με προορισμό τον Μπάλο Κισσάμου κλήθηκαν να φθάσουν στην ακτή κολυμπώντας γιατί δεν υπήρχε εξέδρα.
Ζήσε το μύθο σου στην Ελλάδα 2.0, κολυμπώντας...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ζήσε το μύθο σου στην Ελλάδα» έλεγε το διαφημιστικό σύνθημα που κυκλοφόρησε ο ΕΟΤ το 2004. Όμως, στην «Ελλάδα 2.0» της κυβέρνησης Μητσοτάκη τα πράγματα ξεπερνούν τον μύθο και προσεγγίζουν την εφαρμοσμένη «κινηματογραφική εμπειρία».

Αυτό τουλάχιστον συμπεραίνει κανείς εάν κρίνει από την περιπέτεια εκατοντάδων επιβατών πλοίου με τελικό προορισμό το Μπάλο της Κρήτης οι οποίοι κλήθηκαν ή αναγκάστηκαν να φθάσουν στην ακτή…κολυμπώντας επειδή δεν ήταν έτοιμη η πλωτή εξέδρα που θα επέτρεπε την ομαλή αποβίβασή τους!

Με λίγα λόγια, οι ξένοι και ντόπιοι επισκέπτες του Μπάλου έζησαν κάτι από την «απόβαση στη Νορμανδία» αλά ελληνικά

Η περιπέτειά τους καταγράφηκε σε φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και είναι αδιάψευστος μάρτυρας της περιπέτειας που έζησαν οι επιβάτες, μολονότι θα μπορούσαν να είχαν γλιτώσει την όλη ιστορία εάν δεν είχε δοθεί άδεια στο σκάφος να  κάνει ό,τι έκανε. Βεβαίως, δεν ήταν όλοι τόσο τολμηροί καθώς ανάμεσα στους εκατοντάδες επιβάτες υπήρχαν άνθρωποι μεγάλης ηλικίας ή με κινητικά προβλήματα που αδυνατούσαν να κάνουν… απόβαση στον Μπάλο κολυμπώντας.

Σύμφωνα με κρητικά Μέσα Ενημέρωσης (μεταξύ των οποίων το flashnews.gr) η τοποθέτηση της αδειοδοτημένης πλωτής αποβάθρας που τώρα είναι στο λιμάνι της Κισάμου, αφού μεταφερθεί από την «Κοινοπραξία Ναυτικών Εταιριών Κρητικές Ημερήσιες Κρουαζιέρες», θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Ιουλίου.

Σύμφωνα  με τις πληροφορίες κρητικών ΜΜΕ, η υπουργική απόφαση που είχε εκδοθεί στις 18/9/2023 και η οποία ανακλήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο για να επανέλθει σε ισχύ στις 10/7/24, κάνει λόγο για εποχιακή χρήση της πλωτής εξέδρας έως 9 μήνες τον χρόνο και η έγκριση ισχύει για 5 χρόνια  έως και τον Νοέμβριο του 2028.

Το θέμα είναι γιατί έπρεπε οι επιβάτες του πλοίου να περάσουν όλη αυτή την περιπέτεια και να τεθεί η ζωή τους σε κίνδυνο, ενώ αυτό θα μπορούσε, να είχε αποφευχθεί…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα