ΑΘΗΝΑ
01:40
|
08.09.2024
Ένα σκίτσο από το αρχείο του Πέτρου Τσιολάκη. Έρχεται καύσωνας διαρκείας μαζί με αυξήσεις διαρκείας για τις κιλοβατώρες και τις μεγαβατώρες.
Του Πέτρου Τσιολάκη (πηγή X)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι έρχεται καύσωνας διαρκείας με πού υψηλές θερμοκρασίες για τουλάχιστον δέκα ημέρες. Ο μετεωρολόγος Κώστας Λαγουβάρδος προαναγγέλλει ότι εκατοντάδες μηνιαία καθώς και απόλυτα ρεκόρ θερμοκρασίας αναμένεται να καταρριφθούν τις επόμενες 10 ημέρες στις παραπάνω περιοχές. Πρόκειται, αναφέρει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος, για μια θερμή «εισβολή» στα Βαλκάνια, η οποία θα προκαλέσει «έκρηξη» θερμοκρασιών στη χώρα μας. Η μέγιστη θερμοκρασία για τις επόμενες 7 ημέρες αναμένεται να ξεπεράσει και τους 42-44°C (10-12°C πάνω από την μέση τιμή της περιόδου 1991-2020) σε πολλές περιοχές των Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Κι έτσι το σκίτσο από το αρχείο του Πέτρου Τσιολάκη γίνεται ακόμα πιο επίκαιρο.

Η ανάγκη για δροσιά είναι επιτακτική σε μια χώρα που οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν. Ήδη στις πρώτες 12 ημέρες του Ιουλίου η μέση τιμή έσπασε και το φράγμα των 120 ευρώ ανά μεγαβατώρα καταγράφοντας αύξηση άνω του 20%, σε σχέση με την ήδη υψηλή τιμή του Ιουνίου!  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γεμίζει το… καλάθι της ΔΕΘ

«Ο σεισμός στη Θουριγγία θα προκαλέσει μετασεισμό στο Βερολίνο»

Μετρό Θεσσαλονίκης: Μύθος ή… Ψίμυθος

#FreePavel

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα