ΑΘΗΝΑ
01:26
|
08.09.2024
Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και του Σωματείου τους στο εργοστάσιο της Λάρυμνας καλούν σε κλιμάκωση δράσεων, μετά την απόφαση απόρριψης των ασφαλιστικών τους μέτρων.
Εργοστάσιο ΛΑΡΚΟ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά την δικαστική απόφαση απόρριψης των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει ενάντια στις απολύσεις τους, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και του Σωματείου τους στο εργοστάσιο της Λάρυμνας καλούν σε κλιμάκωση δράσεων: «Ολοι κανονικά στις βάρδιες και την εργασία μας. Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να προχωρήσει στις απολύσεις μας»

Νωρίτερα σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, συνεδρίασε στον οικισμό της Λάρυμνας το Συντονιστικό των Σωματείων Εργαζομένων, για να καταλήξουν στα επόμενα αγωνιστικά βήματα. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι σωματείων και φορέων από την περιοχή της Λοκρίδας, για την κλιμάκωση του αγώνα.

Την Παρασκευή το απόγευμα προηγήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, παρουσία αρκετών εργαζομένων, και έγινε μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης.

Την ενημέρωση στους εργαζόμενους για την απόφαση του δικαστηρίου έκανε ο πρόεδρος του Σωματείου Παναγιώτης Πολίτης, τονίζοντας την ανάγκη να διατηρηθεί η ψυχραιμία και προσθέτοντας ότι με βάση τη συγκεκριμένη εξέλιξη οι εργαζόμενοι παύουν να έχουν τη δικαστική κάλυψη της προσωρινής διαταγής για παραμονή στην εργασία τους και, πλέον, είναι στο χέρι της κυβέρνησης αν θα προχωρήσει στις απολύσεις.

Στο Συντονιστικό συζητήθηκε η κήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας στη Λοκρίδα τη μέρα που η κυβέρνηση και ο ειδικός διαχειριστής επιχειρήσουν να πετάξουν τους εργαζόμενους στο δρόμο.

«Πλέον βρισκόμαστε σε μια νέα φάση στην εξέλιξη των εγκληματικών σχεδιασμών της κυβέρνησης στη ΛΑΡΚΟ, όπου καθοριστικό ρόλο για τη συνέχεια θα παίξουν η ενότητα των εργαζομένων, η αποφασιστικότητα και η συσπείρωσή τους στο Σωματείο», σημειώθηκε.

Αποφασίστηκε η οργάνωση πλατιάς ενημέρωσης στα ΛΑΡΚΟχώρια και σε ολόκληρη την περιοχή της Λοκρίδας, ώστε να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο ο συντονισμός και η κοινή οργάνωση της πάλης στην περιοχή.

Στη συνέχεια, ανάλογα με τις εξελίξεις, αναμένεται να προγραμματιστούν και οι πρώτες πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις, με μια σειρά παρεμβάσεις στην περιοχή αλλά και ενδεχόμενη νέα κάθοδο στην Αθήνα.

ΠΑΜΕ: «Απαράδεκτη η απόφαση για τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ»

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την απόφαση του δικαστηρίου το ΠΑΜΕ και καλεί να δυναμώσει κι άλλο η αλληλεγγύη στον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Για άλλη μια φορά η Δικαιοσύνη με την απόφασή της τάσσεται με την πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων. Απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι για να μείνουν στη δουλειά τους. Ετσι βάζει τη σφραγίδα της στις απολύσεις των εργατών.

Να μην τους περάσει. Οι εργάτες να μείνουν στη δουλειά και στα σπίτια τους, στον τόπο τους.

Να δυναμώσει κι άλλο η αλληλεγγύη. Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ δεν θα μείνουν μόνοι τους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα