ΑΘΗΝΑ
01:21
|
08.09.2024
Ο μόνος που ακόμα δεν έχει τηρήσει την υπόσχεσή του είναι ο Μακρόν. Σε εννέα ημέρες η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.
Η Αν Ινταλγκό στον Σηκουάνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα πολιτική βουτιά στον Σηκουάνα για να πειστεί ο κόσμος ότι είναι καθαρά τα νερά του ποταμού που διασχίζει το Παρίσι. Η δήμαρχος της πόλης, Αν Ινταλγκό, τήρησε την υπόσχεσή της να κολυμπήσει στον Σηκουάνα εννέα ημέρα πριν από την αυλαία των Ολυμπιακών Αγώνων στην Πόλη του Φωτός.

«Τι ευτυχία! Το ονειρευόμαστε εδώ και χρόνια, έχουμε δουλέψει πολύ, πολύ σκληρά, το νερό είναι πολύ καλό, λίγο δροσερό αλλά όχι τόσο πολύ», δήλωσε η Ινταλγκό μόλις επέστρεψε στην αποβάθρα από τη βουτιά στον Σηκουάνα, όπου τη συνόδευσαν ο πρόεδρος της γαλλικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων Τόνι Εστανγκέ και ο νομάρχης της περιοχής του Παρισιού, Μαρκ Γκιγιόμ. Η πρώτη πολιτική βουτιά στον Σηκουάνα έγινε προ τεσσάρων ημερών από την υπουργό Αθλητισμού της Γαλλίας, Αμελί Ουντεά Καστερά. Τώρα πια απομένει να βουτήξει και ο πρόεδρος Μακρόν, όπως είχε κάποτε πει…

Στον Σηκουάνα θα κολυμπήσουν στο πλαίσιο των Αγώνων οι αθλητές του τριάθλου αργότερα αυτόν τον μήνα και του μαραθωνίου κολύμβησης τον Αύγουστο. Η Ινταλγκό είχε δηλώσει προ ημερών ότι τα νερά του Σηκουάνα «θα απολυμανθούν, αυτό είναι σίγουρο».

Αν και δαπανήθηκαν 1,4 δισ. ευρώ για τον καθαρισμό των υδάτων, οι ανησυχίες για την καταλληλότητα του ποταμού για κολυμβητικές εκδηλώσεις παραμένουν. Οι δοκιμές την περασμένη εβδομάδα έδειξαν για πρώτη φορά αποδεκτά επίπεδα βακτηρίων, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου της δημάρχου. Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού θα λάβει χώρα στις 26 Ιουλίου στον Σηκουάνα εφόσον δεν είναι πολύ ισχυρά τα ρεύματα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα